fbpx
Skip to main content
Metro

Beograd od danas još korak bliže metrou

Foto: Profimedia/ilustracija
Cilj utvrditi uticaj gradnje na životnu sredinu

Projekat "Beogradski metro" pokrenut je sa mrtve tačke pošto je Sekretarijat za investicije Beograda danas raspisao tender za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa!

Svi zainteresovani imaju rok da se prijave do 27. septembra, a ko pobedi na ovom konkursu kasnije će pokušati da utvrdi sve "opasnosti" i negativne strane koje može da ima gradnja prve dve linije metroa po životnu sredinu.

Metro
Foto: Profimedia/ilustracija

Kako stoji u konkursu, "cilj je utvrditi opšti, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti na različite ekološke aspekte: ljudska bića, floru i faunu, zemljište, vazduh, klimu, pejsaž, materijalna dobra i kulturno nasleđe".

Podsetimo, prema najnovijim planovima prva linija metroa bi išla od Makiškog polja do Mirijeva (prva faza do Ade Huje), a druga od Zemuna do Ustaničke ulice (možda čak i Mirijeva).

Kako su obećali gradski čelnici, gradnja metroa trebalo bi da počne 2020. godine.

Radojičić poručio: Hitan sastanak zbog rešavanja problema smeća na priobalju

Inače, pre samo nedelju dana održana je i konstitutivna sednica Radne grupe za podršku praćenja izgradnje metroa u Beogradu, na kojoj su definisani ciljevi rada i razmatran planski i pravni okvir za realizaciju izgradnje metroa.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd