fbpx
Skip to main content
Mozzart

Mozzart podržao edukaciju osnovaca o klimatskim promenama

foto: Nikola Mažibrada
Zahvaljujući ovoj društveno-odgovornoj kompaniji, realizujemo projekat Elektronsko učenje i ekologija u pet škola, poručili su iz opštine Voždovac na Danu ekologije u OŠ Jajinci.

Najbolji način da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine je edukacija onih koji su još u fazi formiranja stavova i usvajanju pravih vrednost. Zato je na opštini Voždovac, uz pomoć generalnog pokrovitelja kompanije Mozzart, u pet škola pokrenut projekat Elektronsko učenje i ekologija, kako bi se učenicima kroz predavanja i radionice, ali i uživo u prirodi, približila ova važna tema. Baš na Svetski dan klimatskih promena, u OŠ Jajinci održan je Dan ekologije, u sklopu kog su đaci čistili dvorište i pomagali u sadnji drveta. Američki javor im se toliko dopao da su ga odmah prihvatili kao člana družine i dali mu nadimak - američki Mile.

– Širom planete se 4. novembra organizuju radionice i predavanja poput ove, u cilju podizanja svesti o ovom globalnom problemu. Divna, plemenita sadnica visoka 4 metra je poklon Opštine Voždovac, koja neguje ekološku kulturu i prepoznala je značaj projekta za naše najmlađe žitelje. Na čelu sa predsednicom GO Voždovac, Ivanom Tomić Ilić, pružili smo podršku Centru za strateške projekte, koji će u naših pet osnovnih škola organizovati ovaj projekat, a to sve zahvaljujući pomoći društveno-odgovorne kompanije kakva je Mozzart – istakla je Dubravka Tadić, opštinski većnik za obrazovanje.

Dan ekologije
foto: Nikola Mažibrada

Glavni cilj ove akcije je da se podigne svest kod dece o ozbiljnosti situacije, kako bi promenom navika u svakodnevnoj rutini lično doprineli očuvanju životne sredine. Posle sakupljanja smeća, đaci OŠ Jajinci imali su čas o klimatskim promenama, a na ovim radionicama imaće priliku da se dodatno upoznaju sa postupanjima u kriznim situacijama, sve kroz igru, druženje, predavanja, kvizove, filmove, prezentacije…

– Naša škola je deo većeg međunarodnog projekta eko-škole, pa su naši đaci naviknuti na dodatne vannastavne aktivnosti koje se tiču zaštite životne sredine. Kompanija Mozzart nam je prethodno donirala televizore, kojima smo našli odličnu namenu u holu škole, pa ovo vidim kao nastavak saradnje – rekla je direktorka škole Jelena Đorđević.

Dan ekologije
foto: Nikola Mažibrada

Akciju je podržao i narodni poslanik Vuk Mirčetić, koji je išao u ovu školu, a slične aktivnosti u sklopu ovog projekta biće ogranizovane u još četiri voždovačke osnovne škole: Vasa Čarapić, Filip Filipović, Milan Đ. Milićević i Zmaj Jova.
 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd