fbpx
Skip to main content
Hitna Pomoć

NA PROTESTU ZA TRAGIČNO NASTRADALOG STEFANA (9) PALILI SIRENE: Otkriveno da li će lekari Hitne pomoći biti kažnjeni (VIDEO)

Foto: Facebook
Lekari Hitne su se solidarisali sa kolegom Mihailom, kojeg je sa dvojicom sinova u nedelju, 18. jula na Karaburmi, i to na pešačkom prelazu pokosio Lazar Galić, pobegao i sakrio se.

Društvenim mrežama se širi informacija da će lekari Hitne pomoći koji su prisustvovali mirnom protestu na Karaburmi i solidarisali se sa svojim kolegom koji je izgubio dete puštajući sirene, biti kažnjeni, a kako kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, radi se o "čistoj politizaciji i nikakvo sankcionisanje kolega ne dolazi u obzir".

Travelland vas vodi u Grčku: HOTELI 4*, 5* od 560€ za 7 polupansiona

Travelland vas vodi u Grčku: HOTELI 4*, 5* od 560€ za 7 polupansiona

"VRAČAR HISTERIKAL" Poruka u jednoj zgradi izazvala pravi haos među stanarima - usledio HIT odgovor (FOTO)

"VRAČAR HISTERIKAL" Poruka u jednoj zgradi izazvala pravi haos među stanarima - usledio HIT odgovor (FOTO)

Opština Palilula dobila novog predsednika: Miroslav Ivanović dolazi na čelo opštinskog rukovodstva

Opština Palilula dobila novog predsednika: Miroslav Ivanović dolazi na čelo opštinskog rukovodstva

Lekari Hitne su se, da podsetimo, solidarisali sa kolegom Mihailom, kojeg je sa dvojicom sinova u nedelju, 18. jula na Karaburmi, i to na pešačkom prelazu pokosio Lazar G. (38), pobegao i sakrio se. On je sutradan uhapšen, međutim, sudija za prethodni postupak mu je oduzela vozačku, zabranila mu da napušta mesto boravišta i pustila ga na slobodu.

Za to vreme, maleni Stefan (9), jedan od dvojice dečaka, prošlog četvrtka je podlegao povredama u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici.

Iste večeri na Karaburmi su se građani okupili. Mirnom protestu su prisustvovali i lekari Hitne, koji su palili sirene.

Na mrežama danima kruži informacija da Ministarstvo zdravlja, navodno, hoće da kazni radnike Hitne pomoći jer su uključivali sirene.

Kako se saznaje, radi se o netačnim informacijama, a to je potvrdio i pomoćnik direktora Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu dr Sergej Pantić.

- Ovo je apsolutna neistina. Niko nije ni pomislio da sankcioniše kolege. Nikakve sankcije ne dolaze u obzir, niti je to nama neko tražio iz Ministarstva zdravlja. Radi se o politizaciji što je van svake pameti da se radi u ovakvoj situaciji i tragediji koju je doživeo naš kolega sa kojim svi saosećamo - rekao je Pantić i podsetio da su sirene paljene i u subotu kada je mali Stefan sahranjivan.

Lazar Galić, koji je, kako se sumnja, kriv za ovu smrt, uhapšen je, po drugi put u petak, 23. jula. I nakon toga građani Karaburme, kojima su se pridružili i sugrađani iz ostalih krajeva grada, nastavili su sa protestom, a traže da se preispita odgovornost sudije za prethodni postupak koja je Lazara pustila na slobodu nakon prvog hapšenja.

Sudija R. Đ.  je, da podsetimo, pustila Lazara G. na slobodu bez obzira na njegov policijski dosije. Imao je čak 6 kazni zbog prekršaja u saobraćaju, nekoliko puta je bio u zatvoru zbog drugih krivičnih dela, jednom je bio pod elektronskim nadzorom i novčano je kažnjavan.

Ministarka pravde Maja Popović podnela je danas zahtev Visokom savetu sudstva da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti Radmile Đerić, sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, koja je pustila Lazara G. na slobodu nakon prvog hapšenja. 

On je u petak opet uhapšen i određen mu je pritvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd