fbpx
Skip to main content
vrtić

NADLEŽNI U BEOGRADU STRAHUJU: Zbog širenja gripa uvedene VANREDNE MERE u vrtićima!

Foto: Profimedia/ilustracija
Izolacija bolesne dece, detaljna dezinfekcija soba, igračaka i podova, te povratak mališana isključivo uz potvrdu lekara, neke su od preventivnih mera koje se primenjuju u vrtićima zbog širenja gripa

Predškolske ustanove su nastavile sa redovnim radom bez obzira na to što je školarcima produžen raspust.

POTPISAN PROTOKOL: Beogradske opštine započinju saradnju sa opštinama na Kosovu

POTPISAN PROTOKOL: Beogradske opštine započinju saradnju sa opštinama na Kosovu

- Uveli smo niz pravila i procedura kojih se striktno svi moraju pridržavati. Neophodno je kod svake promene zdravstvenog stanja dete izolovati iz grupe i o tome obavestiti roditelje, uputiti ga odmah lekaru, a onda pregledati ostalu dece. Grupe u kojima je boravilo jedno dete ili više njih ili osoblje sa tegobama ne smeju se mešati sa ostalim grupama - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Zaposleni kod kojih se uoče simptomi bolesti biće odmah udaljeni sa radnog mesta.

- Važno je obaviti pranje i dezinfikovanje pribora, opreme i nameštaja u prostorijama u kojima je boravilo jedno dete ili više njih ili osoblje sa tegobama. Neophodno je svakodnevno prati i dezinfikovati igračke i boksove za njihovo odlaganje. U ustanovama treba sprovesti vlažno čišćenje podova i tepiha - objašnjava Gak.

Vrtić, deca
Foto: Profimedia/ilustracija

Svako dete kod kog su uočeni simptomi bolesti biće odvojeno u prostoriju za izolaciju, a kasnije tu istu prostoriju zaposleni će detaljno oprati i dezinfikovati.

Biće kontrolisani razlozi odsustva dece tako što će se kontaktirati s roditeljima, a narednih dana strogo će se pratiti broj prisutne i odsutne dece.

VESIĆ: Savez za Srbiju zlonameran prema Beogradu!

VESIĆ: Savez za Srbiju zlonameran prema Beogradu!

- Prijem dece u kolektiv biće odobren samo uz potvrdu pedijatra - završava Gak.

- Bez obzira na preventivne mere, mališani u vrtićima su najugroženiji. Smatram da je preporuka o prestanku rada zbog epdemije gripa trebala da važi i za vrtiće - rekla je Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata preškolskih ustanova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
24 Beograd