fbpx
Skip to main content
Najavljene rekonstrukcije mnogih ulica i trgova u 2019. a evo ko će biti NAJUGROŽENIJI

RADOVI ZATVARAJU POLA GRADA: Najavljene rekonstrukcije mnogih ulica i trgova, a ovo su NAJUGROŽENIJE deonice

Foto: Profimedia/ilustracija
Pre dve godine bili smo svedoci velikih radova na gradskim saobraćajnicama koji su u jednom trenutku poprilično poremetili uobičajeni život prestonice, a nešto slično bi se, ako se ostvare najave gradskih čelnika, moglo dogoditi i tokom 2019.

Podsetimo, na leto 2017. rađene su tri velike deonice: potez od Slavije pa skoro do Autokomande, zatim onaj od Vukovog spomenika do Bogoslovije (Ruzveltova i Mije Kovačevića), ali i rekonstrukcija Brankovog mosta.

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

A za ovu godinu, pored radova koji su već počeli u Karađorđevoj ulici, te druge faze na Trgu republike koja će dovesti do velikih promena u saobraćaju, najavljene su velike rekonstrukcije Savskog trga, Ulice kneza Miloša, kao i poteza Kraljice Marije - 27. mart - Cara Dušana - Džordža Vašingtona. Pa još ako se krene sa izmeštanjem Starog savskog mosta...

Ipak, krenimo redom.

TRG REPUBLIKE

Druga faza bi trebalo da počne negde u aprilu, kada će za saobraćaj biti zatvorena Vasina ulica, kao i deo Francuske, a vozila bi zaobilazno iz Kolarčeve išla ka Dorćolu. Trolejbuske linije će, najverovatnije, biti skraćene do Palate “Albanija”, dok će autobusi gradskog prevoza morati da nađu alternativne pravce.

Prema planu, rok za završetak je sredina oktobra 2019. godine.

Nedavno je završen konkurs za budući izgled Savskog trga, a prema najavama čelnika grada ovaj potez bi trebalo da bude gotov do jeseni, sa sve monumentalnim spomenikom posvećenom Stefanu Nemanji, što znači da bi radovi trebalo da počnu već na proleće. Međutim, čak ni saobraćajni stručnjaci nisu saglasni da li je u tako kratkom roku moguće rešiti problem saobraćaja u ovom delu grada, posebno tramvajskog.

Radovi u Karađorđevoj ulici su počeli u novembru prošle godine, na potezu od Brankovog mosta do Pariske ulice, zbog čega je ova saobraćajnica sada jednosmerna, a tramvajski saobraćaj obustavljen.

Rok za završetak kompletnih radova je 425 dana, dakle negde početkom 2020. godine.

KNEZA MILOŠA

Radovi u jednoj od najprometnijih saobraćajnica u gradu su trebali da počnu još 2017. godine, pa su odloženi za 2018. a sada najavljeni za 2019.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić “rekonstrukcija će početi u drugoj polovini godine i obuhvatiće kompletne radove od Mostara do Nemanjine ulice”, a predviđeno je da bude izgrađena podzemna garaža sa oko 400 mesta, ali i da ulica dobije još jednu, šestu saobraćajnu traku.

ULICE U BEOGRADU MENJAJU IMENA: Velikani srpske istorije dobijaju svoje kutke!

ULICE U BEOGRADU MENJAJU IMENA: Velikani srpske istorije dobijaju svoje kutke!

ČETIRI BULEVARA

Pre nekoliko dana završen je tender za rekonstrukciju poteza Kraljice Marije - 27. marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana, te bi radovi mogli da počnu za mesec-dva.

Ovaj značajan projekat obuhvata osovinu četiri velika gradska bulevara, koji se zajedno protežu u dužini od 2.943 metra, pokrivajući saobraćajnu površinu od 60.000m2. Radovi su predviđeni u šest faza, a prva bi bila u Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka.

STARI SAVSKI MOST

Nije baš izvesno da će i radovi na ovoj saobraćajnici nad Savom početi ove godine, mada je izmeštanje sadašnjeg mosta najavljeno za letnje mesece, nakon što šine budu postavljene na Mostu na Adi.

Stari savski most biće izmešten. To će praktično značiti i momentalno zatvaranje mosta za saobraćaj.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-5 Beograd