fbpx
Skip to main content
cvetna aleja Zemun

Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021.

Foto: GO Zemun
Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 21. juna u 14.00 časova u Kancelariji za mlade  Gradske opštine Zemun

Gradska opština Zemun organizuje tradicionalnu manifestaciju ''Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. godine'', sa ciljem da se podstakne uključivanje građana u ozelenjavanje i unapređenje estetike prostora, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina, neguje saradnja i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila i promovišu i nagrade najvredniji i najuspešniji ''vrtlari Zemuna''.  

U takmičenju učestvuju građani Zemuna, privredna preduzeća, školske i predškolske ustanove, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija: balkon, okućnica, zelena površina oko stambene zgrade, zelenilo oko predškolske ustanove, školsko dvorište, zelena površina ispred poslovnog objekta i uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta, letnja bašta.  

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno  donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama. 

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 21. juna u 14.00 časova u Kancelariji za mlade  Gradske opštine Zemun, Kosovska 9, Zemun.

U akciji ''Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021'', pored izbora za nagradu  za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će ''zelena oaza''  predstavljati Zemun na gradskom takmičenju ''Za zeleniji Beograd''.

Gradska opština Zemun poziva sve koji žele da učestvuju u takmičenju da predstave svoje cvetne balkone, vrtove, parkove oko zgrada i unutar blokova, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, zelene površine oko poslovnih prostora i letnje bašte ugostiteljskih objekata i prijave se od 17. maja do 17. juna 2021. godine na brojeve telefona: 011/2197985 i 069/2132010, kao i putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs.

 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd