fbpx
Skip to main content
Vračar

Napadnut GRAĐEVINSKI INSPEKTOR Opštine Vračar: Vršio uviđaj po proceduri, kad su NASRNULI na njega!

Foto: Profimedia
Policija upoznata sa slučajem

Građevinski inspektor opštine Vračar je napadnut prilikom obavljanja dužnosti, a investitor i dalje odbija inspekciju, saopštila je gradska opština Vračar.

- U subotu, 7. jula, postupajući po prijavi za bespravno izvođenje radova kojima je ugrožena stabilnost i sigurnost zgrade u Njegoševoj ulici, građevinski inspektor je izašao na lice mesta radi utvrđivanja stanja na terenu – navedeno je u saopštenju u kom se dodaje da je inspektor radnike koje je zatekao ispred lokala pitao za osobu sa kojom bi mogao da razgovara, nakon čega je nepoznato lice izašlo iz lokala, rukovalo se sa njim i predstavio se kao glavni za sve.

Inspektor je rekao da je zaposlen u opštini Vračar, da je na teren izašao po prijavi i zatražio od odgovornog lica odobrenje nadležnog organa na osnovu kog se radovi izvode.

- Gospodin je rekao da imaju neki papir, ali da ga nemaju kod sebe, uveo inspektora u prostor i sa njim obišao ceo lokal, objašnjavajući šta su sve izvodili od radova - piše u saopštenju.

Vračar
Foto: Srbija Danas

Kako je inspektor procenio da je za predmetne radove potrebno odobrenje nadležnog organa, radi sprovođenja zakonskih mera, hteo je da fotografiše prostor u čemu je bio sprečen grubim verbalnim nasrtajem i pokušajem otimanja telefona.

- Zatim se inspektor izmakao, a gospodin “glavni'' vičući je krenuo ka vratima lokala, kada je naredio prisutnima da odmah ugase svetla, napuste lokal, zatvore vrata i ostave inspektora u lokalu. Nakon par trenutaka, radnici su se već našli napolju. Kada su skoro potpuno zatvorili vrata, neko od radnika je rekao da puste inspektora da izađe, što su nakon nekog vremena i učinili - navodi se u saopštenju.

Inspektor je o svemu obavestio policiju, a kada je pokušao da načini fotografiju ispred lokala, pomenuti gospodin je ponovo nasrnuo na inspektora, unosivši mu se u lice i govoreći da će morati da uzme i razlupa telefon.

Oglas o prodaji 15 metalnih kiosaka

- Inspektor se u strahu od napada izmakao. Ostali radnici su odgovorili dotičnog ''glavnog'', od daljih nasrtaja nakon čega se on odvezao vozilom parkiranim ispred lokala - piše u saopštenju u kom se dodaje da je ubrzo zatim došla policijska patrola.

Inspektor je dao izjavu i podatke o vozilima kojima su se zatečena lica odvezla, a nakon toga je pozvan u Policijsku stanicu Vračar radi davanja izjave i obavešten da će izveštaj biti prosleđen na dalje postupanje i nadležnost.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd