fbpx
Skip to main content
Parking servis

Nastavak druženja "Parking servisa" sa đacima prvacima

Foto: Srbija Danas
Iz godine u godinu "Parking servis", osim obavljanja svoje osnovne delatnosti, vodi računa i o najmlađim učesnicima u saobraćaju.

Najosetljivija kategorija su upravo deca, koja su krenula u školu, a koja iz raznoraznih razloga, put od kuće do škole prelaze sama, jer mame, tate, bake ili deke, zbog obaveza, ne mogu da budu sa njima.

Koliko god da roditelji pričaju sa njima o tome na šta sve moraju da obrate pažnju i kako da se ponašaju na putu do škole, povremeno dolazi do udesa u kojima su učesnici upravo đaci. Najčešće se nezgode dešavaju baš u blizini škola. 

Već 12 godina "Parking servis" sprovodi akciju pod nazivom "Đaci vas mole, usporite pored škole", čiji cilj nije samo obuka đaka prvaka svih beogradskih osnovnih škola, kojih godišnje u proseku bude između 16.000 i 17.000, već i skretanje pažnje vozačima, da u blizini škola uspore i naročitu pažnju obrate na ove male, nove, zbunjene učesnike u saobraćaju. 

Parking servis
Foto: Srbija Danas

Putem eduktivnih predavanja, u preko 160 beogradskih osnovnih škola, "Parking servis", svake školske godine, đake prvake uči osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, zahvaljujući kojima put od kuće do škole mogu da pređu bezbedno. Ipak, ovi mali "putnici", iako provereno znaju propise, ponekad mogu da budu zbunjeni, uplašeni, zamišljeni i da ne ispoštuju neko saobraćajno pravilo.

Zbog toga je na vozačima da, pogotovo u blizini škola, smanje brzinu i i da voze sa povećanom pažnjom. 

U sklopu akcije, "Parking servis" svakom beogradskom đaku prvaku poklanja svetloodbojni prsluk, zahvaljujući kome su oni vidljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju.

I na kraju imamo samo jednu poruku – "Đaci vas mole, usporite pored škole"!

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd