fbpx
Skip to main content
Nataša Stanisavljević

LEPE VESTI ZA ONE NA PRVOJ LINIJI KORONA FRONTA: Jednokratna pomoć za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite

Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda
Novac će dobiti oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite

Na predstojećoj sednici Skupštine grada pred odbornicima će se naći Predlog zaključka o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, čije se radno angažovanje finansira sredstvima Grada Beograda, a koji su angažovani u direktnom radu sa korisnicima u toku epidemije zarazne bolesti kovid-19 izazvane virusom sarskov-2, isplati jednokratna novčana pomoć, rekla je Nataša Stanisavljević.

- Imajući na umu zalaganje zaposlenih lica u ustanovama socijalne zaštite u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja zarazne ove bolesti, a pogotovo zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite koji su angažovani u direktnom radu sa korisnicima, omogućili smo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara po zaposlenom. U ovo vreme izazova, kada se Grad Beograd suočava sa pandemijom, zaposleni su pokretači socijalne zaštite u Beogradu, svakodnevno brinu o ljudima, pomažu im, a na prvom mestu im je zdravlje korisnika - rekla je tim povodom Nataša Stanisavljević i dodala:

Novac će dobiti oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite. Ovo je jedan od načina da im zahvalimo za sve ono što rade jer bez njih ovaj sistem ne bi bio moguć. Jednokratna pomoć koju će dobiti ne može da nadoknadi sav trud, ljubav i požrtvovanje koji zahteva ovaj posao, ali Grad Beograd je tu za njih i trudićemo se da  položaj radnika i nadoknada za sve budu znatno bolji - rekla je Nataša Stanisavljević .

Grad Beograd je svestan značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu, zato će se i nastaviti ulaganja u sistem socijalne zaštite, najpre poboljšavanjem uslova rada i samih objekata, ali i materijalnog položaja zaposlenih, zaključila je Nataša Stanisavljević. 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Light snow
1 Beograd