Skip to main content
Jevreji

NE (ŽELE) MOGU DA SE DOGOVORE: Vanredna izborna skupština podelila JOB

Foto: Profimedia
Podele u Jevrejskoj opštini Beograd (JOB) odraziće se i na njihove izbore, jer jedna struja Vanrednu izboru skupštinu najavaljuje za 14. april dok druga ostaje pri tome da se ona održe u nedelju.

I pored jučerašnje najave da će prvobitno planirani izbori za 3. mart, biti održani u nedelju 17. marta, deo beogradske jevrejske zajednice na čelu sa Danilom Medićem pomerio je izbore za 14. april, dok nova prinudna uprava čiji je predsednik Dubravko Vajić ostaje pri odluci da izbore održe u nedelju.

Info JOB, koju predvodi Medić, saopštila je danas da se vanredna izborna skupština JOB-a odlože za 14. april.

Kako se navodi, Veće JOB, danas je odlučilo da se Vanredna izborna skupština JOB, koja je trebalo da se održi 17. marta, odloži zbog, kako se tvrdi, nemogućnosti pristupa zaposlenih koji su odgovorni za organizaciju i sprovođenje skupštine.

Sinagoga
Sinagoga
Foto: Profimedia

Kako se dodaje, svi zainteresovani koji su se do sada prijavili za bilo koju izbornu funkciju ili nameravaju da se kandiduju treba da potvrde svoje kandidature ili ih podnesu do 21. marta na e-mail adresu sekretara Jevrejske opštine Beograd.

U saopštenju se navodi i da Veće JO Beograd prihvata medijaciju Svetskog jevrejskog kongresa i prisustvo njihovih predstavnika u svojstvu posmatrača celokupnog izbornog procesa, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije.

"Zelenilo-Beogrаd" sutrа sаdi 300 stаbаlа u pаrku Kаlemegdаn i pаrku Ušće

"Zelenilo-Beogrаd" sutrа sаdi 300 stаbаlа u pаrku Kаlemegdаn i pаrku Ušće

Predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Robert Sabadoš rekao je da prinudna uprava JOB ostaje pri tome da se vanredni izbori održe u nedelju u Kralja Petra 71, bez obzira na, kako tvrdi, odluku opozvanog predsednika JOB Danila Medića.

Narušeni odnosi među članovima Jevrejske opštine Beograd (JOB), koja trenutno ima dvostruko rukovodstvo, kulminirali su i početkom marta prerasli u fizički obračun, zbog čega je morala da interveniše i policija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd