fbpx
Skip to main content
Beograd na vodi

Nekada san dva čoveka, a danas prizor od koga zastaje dah: Svedoci smo nastajanja budućnosti s Beogradom na vodi

Foto: Profimedia
Kako je nastao Beograd na vodi

Danas, kada krenete bilo kojim mostom od starog dela grada ka Novom Beogradu, ne možete da ne vidite dve prepoznatljive zgrade duge 82 metra, deo najvećeg i najraskošnijeg projekta u novijoj srpskoj istoriji- Beograda na vodi. Osim njih grade se još dve stambene zgrade, velika kula i tržni centar i kompleks Parkview.

Međutim, pre samo četiri godine, ovaj projekat bi teško ko mogao da zamisli, gledajući tadašnje stanje u prostoru koji je obilavao trošnim, nehigijenskim objektima, i bio ruglo grada.

sinisa mali
Foto: Srbija Danas

Pitali smo gradonačelnika Beograda Sinišu Malog ko je verovao u tako megalomanski projekat 2014. godine.

-U Beograd na vodi smo verovali samo predsednik Aleksandar Vučić i ja. Zato što smo verovali, danas sopstvenim očima vidite kako niču zgrade na svakom ćošku. Da smo se vodili neosnovanim kritikama, nikada ništa ne bismo uradili.

beograd na vodi
Foto: SD/ilustracija

Zbog tih neosnovanih kritika smo samo bili još više rešeni da dokažemo da to nisu samo puste želje dva čoveka, već stvarnost.

Danas je potpuno druga slika, a da je ovaj projekat sada važan svima, govori i činjenica da su se pred izbore čak i opozicioni kandidati pokušali okititi s njim, slikajući se ispred kula u svoje promotivne svrhe.

Siniša Mali kaže da se danas grade 4 stambene kule, pored velike kule i tržnog centra, zatim velelepni kompleks Parkview.

beograd-na-vodi
Foto: Srbija Danas

-Danas se grade 4 stambene zgrade, velika kula i tržni centar, kompleks Parkview… Paralelno sa zgradama radi se i infrastruktura, već vidimo početak budućeg bulevara, a rade se i ulice oko prve dve stambene kule kako bi bile spremne za prve stanare na proleće.

beograd-na-vodi
Foto: Srbija Danas

Jedna od faza koja nam sledi je i izmeštanje Železničke stanice, pa smo pitali Malog kako će taj prostor izgledati kada se ona pomeri?

-Na mestu stare železničke stanice biće otvoren muzej, a ispred nje će se nalaziti najlepši trg u gradu na kome će biti postavljen spomenik osnivaču srpske srednjovekovne države STefanu Nemanji. Takodje, počeli su radovi na izgradnji nove Autobuske stanice u Bloku 42, čime će se centar grada rasteretiti od saobraćaja. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
FRATAR IZ ČIPULJIĆA's picture

FRATAR IZ ČIPULJIĆA

Ti i kmeza ste najveći lažovi, svako ko ima oči to vidi !

1 | 0

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd