Skip to main content
Asfaltiranje ulice u Borči

NOVE INFRASTRUKTURNE INVESTICIJE: Asfaltirane ulice u Borči

Foto: Opština Palilula
Aleksandar Jovičić obišao radove na asfaltiranju ulica u naselju Pretok u Borči.

U naselju Pretok u Borči danas su asfaltirane ulice Luke Ćelovića Trebinjca i Isidora Papa, a predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je radovima na postavljanju asfalta. On je istakao da Opština Palilula nastavlja sa asfaltiranjem ulica koje nisu imale asfalt i da će do kraja godine biti asfaltirano gotovo 9 kilimetara puteva.

- Građani su veoma teško živeli jer su bili u blatu kad kiša padne, teško su mogli da se kreću ovim ulicama, naročito deca i naši najstariji sugrađani. Mi smo odvojili u budžetu 100 miliona dinara da do kraja godine asfaltiramo još 32 ulice. Zaključno sa prethodne dve godine to će biti preko 85 ulica koje ćemo asfaltirati od 110 neasfaltiranih ulica koliko smo ih zatekli 2016. godine kada smo preuzeli odgovornost u opštini Palilula. To znači da ćemo u 2020. godini gotovo kompletno završiti posao i svaka ulica na teritoriji naše opštine imaće asfalt - naglasio je Jovičić i podsetio da su prošle nedelje asfaltirane ulice u naselju Mali zbeg i da će polako radovi početi i u Krnjači.

Mladi Beograđani napravili srpsku verziju Guglovog programa kakav SVET JOŠ NIJE VIDEO

Mladi Beograđani napravili srpsku verziju Guglovog programa kakav SVET JOŠ NIJE VIDEO

INTERVJU Goran Vesić: Beograd nastavlja sa promenama i korača u bolju budućnost

INTERVJU Goran Vesić: Beograd nastavlja sa promenama i korača u bolju budućnost

Akcija "Treće doba-zlatno doba": Jovičić ispratio palilulske penzionere na Frušku Goru (FOTO)

Akcija "Treće doba-zlatno doba": Jovičić ispratio palilulske penzionere na Frušku Goru (FOTO)

Istakao je da pored asfalta svaka ulica treba da ima odgovarajuće osvetljenje i da u komunalnom smislu naselja budu urednija, da dobiju kontejnere i sve ono što je neophodno da građani imaju adekvatne uslove za život u 21. veku.

- Ovo su razuđena naselja veoma neplanski građena u proteklih 20 godina, ali se trudimo koliko je god moguće, da privučemo elementarne stvari za život, a to su asfalt, voda, struja, javno osvetljenje, i kao što sam rekao da imamo visok stepen higijene, odnosno da čuvamo našu životnu okolinu - rekao je predsednik opštine.

Najavio je i izgradnju doma zdravlja u Borči:

Aleksandar Jovičić predsednik opštine Palilula
Foto: Opština Palilula

 - Takođe, želim da najavim u toku ove godine konačnu izgradnju doma zdravlja u Borči, koji će biti moderan, adekvatno opremljen, sa veoma stručnim osobljem, tako da ovaj deo leve obale Dunava polako liči na grad. To više nisu neuređena sela, bez infrastrukture, nego će polako postajati grad i mogu slobodno reći, možda čak i opština za sebe.
 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd