fbpx
Skip to main content
korona virus

"BEG" IZ KAFIĆA NAKON 14 ČASOVA: Pogledajte kako izgleda VIKEND POD MERAMA - Beograd i dalje žarište korone (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Zestic/Jaroslav Pap
Prema Uredbi Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, danas i sutra važiće posebne mere o radnom vremenu, objavljeno je u Službenom glasniku. Mere su stupile na snagu u 14 časova.

Radno vreme se ograničava od 6.00 do 14.00 prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.).

beograd i novi sad
Tanjug/​Jaroslav Pap

Većina kafića u Beogradu počela je da se prazni i pre 14 časova, a slično je bilo i u Novom Sadu. 

korona virus
Tanjug/​Jaroslav Pap

Možete na fotografiji ispod videti kako su mladi sedeli nakon 14 časova na klupama, jer su svi kafići u to vreme bili zatvoreni.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, gostovao je na TV Vesti kod Aleksandre Nikodijević, a tom prilikom je istakao kako moramo više da budemo odgovorniji u borbi s koronavirusom.

korona virus
Tanjug/​Jaroslav Pap

- Ovo su odluke koje nisu prijatne, ali Krizni štab je morao da izađe sa malo restriktivnijim merama. Moramo da budemo mnogo odgovorniji i ozbiljniji i da ne poništimo ono što smo radili proteklih meseci, a što je bilo pozitivno. Ono što je rezultat ovih mera je skraćenje radnog vremena i žao mi je što je došlo do toga, ali nije bilo drugog načina. Moramo da smanjimo broj kontakata i da ta distanca bude na odgovarajućoj meri. Mi smo stalno radili na tome da građanima sugerišemo da budu odgovorni, da nose maske... Bio je ozbiljan broj kršenja mera za vikende. Znaju svi da je bila ta neka žurka u centru grada gde je bilo preko 1000 ljudi, mi smo bili zaprepašćeni - rekao je Mladenović.

korona virus
Tanjug/​Jaroslav Pap

- Nema zaštićenih, svi se kontrolišu. Najviše smo imali prekoračenja radnog vremena. Za to moraju biti odgovorni i ljudi koji tu borave. Kovid ambulante i bolnice su nam pune, veliki broj pacijenata je sa teškom kliničkom slikom. Vidite da su se granice pomerile i što se tiče godišta, vidite da su to mlađi ljudi. Apelujemo na svest - priča Mladenović za Vesti.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd