Skip to main content
savski venac

Novi kontejneri na Savskom vencu

Foto: JKP Gradska čistoća
JKP „Gradska čistoća“ započelo je akciju zamene oštećenih i dotrajalih kontejnera na teritoriji opštine Savski venac. Tokom noći zamenjeno je 132 kontejnera, a danas će biti zamenjeno i postavljeno i 42 nove betonske kante.

Akciju su ispratili predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović i direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić.

Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“, je istakao da je od marta meseca do sada uklonjeno i zamenjeno oko 1500 sudova za komunalni otpad. 

-Naš cilj je da sistem u prikupljanju i odvoženju otpada stalno unapređujemo u svim delovima grada. Radom na terenu i kroz komunikaciju sa sugrađanima trudimo se da obezbedimo dovoljan broj sudova za odlaganje otpada, što danas i činimo na opštini Savski venac –  rekao je Popadić.

On je dodao da će u narednom periodu biće pojačan intenzizet pranja ulica na celoj opštini, kao i da će se trotoari i stajališta dodatno čistiti novim čistilicama.

stari grad
Foto: JKP Gradska čistoća

Vujovićeva je pohvalila saradnju sa JKP „Gradska čistoća“ i dodala da je sa direktorom ovog javnog komunalnog preduzeća danas dogovoreno da se pojača i angažovanje ekipa "Gradske čistoće" na  opštini Savski venac.

- Svakodnevno razgovaramo sa građanima i uvažavamo njihove predloge. Kontejneri na određenim lokacijama su bili u lošem stanju, a nedostajale su i đubrijere što je rešeno kroz ovu akciju – rekla je Irena Vujović.

Ona je naglasila da su potrebe građana na prvom mestu i dodala da Opština uvek sugeriše JKP „Gradska čistoća“ šta je to što još može da se uradi kako bi se efikasnije održavala higijena na teritoriji Savskog venca, a građanima obezbedili kvalitetniji uslovi za život. 

Iz „Gradske čistoće“ apeluju na sugrađane da su sudovi za odlaganje otpada ne samo inventar JKP „Gradska čistoća“ već pripadaju svim Beograđanima i da samo savesnim ponašanjem mogu da pomognu da se očuvaju kako bi što duže bili u upotrebi.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd