fbpx
Skip to main content
tramvaj, španac, gsp, most

OBNAVLJANJE ŠINSKOG VOZNOG PARKA - KUPUJEMO NOVE TRAMVAJE: Postoji samo jedan uslov koji mora da se ispuni!

Foto: Profimedia/ilustracija
Uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji

Grad Beograd će u narednom periodu raspisati tender za kupovinu tramvaja, a uslov će biti da su proizvedeni u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Krenućemo u kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 šinska vozila. Od toga je 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških "kata" koje su stare između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina. Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistiraćemo na tome da se ti tramvaji proizvode u Srbiji - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ne znači da će to biti kompanija "Simens", koju je Vesić u četvrtak posetio zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Kragujevcu. Navodi da i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

- Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji - naveo je Vesić.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd