fbpx
Skip to main content
SBB

ODGOVOR NA ČLANAK POD NASLOVOM: "SBB KRADE STRUJU PORODICI 10 GODINA! Vesić obišao Jovanoviće: Ovo je krivično delo! Kada sam govorio da kradu, svi su se smejali"

SBB
Demant objavljujemo u celosti bez izmena

Povodom neistinitih informacija iznetih na portalu srbijadanas.com, dana 18.07.2019., pod naslovom “SBB KRADE STRUJU PORODICI 10 GODINA! Vesić obišao Jovanoviće: Ovo je krivično delo! Kada sam govorio da kradu, svi su se smejali”, ovim putem zahtevamo da u roku propisanom Zakonom o javnom informisanju i medijima objavite u celosti odgovor koji se nalazi u nastavku ovog teksta:

ODGOVOR NA članak pod naslovom “SBB KRADE STRUJU PORODICI 10 GODINA! Vesić obišao Jovanoviće: Ovo je krivično delo! Kada sam govorio da kradu, svi su se smejali”:

Da li vlast priprema akcije seče kablova u vlasništvu SBB?

Do United Grupe svakodnevno stižu informacije da se sprema akcija nelegalne seče optičkih i koaksijalnih kablova koji pripadaju mreži SBB.

Posle zlonamernog poziva gradskog činovnika Gorana Vesića da građani treba da se okrenu protiv SBB-a iznoseći neistine o nelegalnim kablovima, postavljamo pitanje institucijama u Srbiji da li se prvi put u istoriji priprema uništavanje imovine stranom vlasniku od države?

I pored toga što smo javnosti predočili da posedujemo sve legalne ugovore koji nam decenijama omogućavaju zakonski rad u Srbiji, državni funkcioneri poput Vesića, koji su javno obećali da će nas tužiti i koje smo u tome podržali sa uverenjem da ćemo na sudu biti u prilici da dokažemo da je pravda na našoj strani, doneli su izgleda odluku da ponište svako pravo u državi Srbiji.

Nisu nas još tužili, ali zato kad god su u prilici iznose neistine da nanosimo štetu građanima, podstičući svoje pristalice na mržnju prema kompaniji SBB.

Prema informacijama koje posedujemo, priprema se grupa lažnih “dobrovoljaca” koji će uz javno i tajno huškanje vlasti, otpočeti seču kablova SBB-a po zgradama.

Upozoravamo nadležne institucije u Srbiji, da ukoliko se na bilo koji kabl u vasništvu kompanije SBB primeni sila i onemoguće korisnici da prate program, da ćemo ukoliko policija ne reaguje, pored tužbi, morati i da otpočnemo proces odbrane naše imovine i prava na slobodan rad.

Kompanija SBB redovno plaća struju “JP EPS – Snabdevanje” za sve potrošače u okviru SBB-a, kao što su upravne zgrade, habovi, data centri, poslovnice i sl. Posedujemo ugovore i dokumentaciju koja dokazuje da oko milion evra godišnje plaćamo struju EPS-u za ove potrebe.

Naša oprema koja se nalazi u stambenim jedinicama služi isključivo za isporuku

kvalitetnog signala, odnosno usluga televizije, interneta i fiksne telefonije tim istim stambenim jedinicama. Važno je istaći da naši pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice.

Na identičan način električnu energiju koriste i ostali telekomunikacioni i kablovski operatori, bilo privatna, bilo akcionarska društva, o čemu takođe možemo javnosti ponuditi niz dokaza.

Iako u vlasti dobro znaju da SBB kao kablovski operator ima praksu poslovanja kao i svi ostali kablovski i telekomunikacioni operatori u Srbiji, nastavljaju da progone samo kompaniju SBB neistinitim optužbama, stvarajući na taj način u javnosti lažnu sliku, čime se SBB stavlja u nejednak položaj i narušava nam se ugled.

Ukoliko posle medijskih napada i hajke protiv naše kompanije državni organi zaista pripremaju i akcije uništenja imovine jednog od najvećih investitora u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, biće to najžešći nezakonit napad na neku kompaniju koji neće proći bez alarmiranja celokupne domaće i svetske javnosti.

Apelujemo na sve naše korisnike ako primete da je oštećena imovina SBB i da zbog toga ne mogu da prate program da nas odmah obaveste.

SBB Serbia Broadband Srpska kablovska mreža d.o.o.

Sašo Cunder, zakonski zastupnik

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd