Skip to main content
Srbija Danas logo

Odgovor na informacije

Foto: Srbija Danas
Inicijativa Ne davimo Beograd

Dana 15.03.2018. godine, objaviliste tekst pod naslovom "OVAKO SU POKUŠALI DA UNIŠTE FONTANU NA SLAVIJI: Objavljen snimak sipanja deterdženta (VIDEO)", a koji sadrži informacije koje nisu tačne. S obzirom na iznete tvrdnje, a u skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima, molim da objavite sledeći tekst.

- Nije tačno da su aktivisti inicijative Ne davimo Beograd učestvovali u oštećenju fontane na Slaviji sipajući deterdžent u nju ili na bilo koji drugi način, kako ste u tekstu preneli. Brojne protestne akcije kojima ukazujemo na štetnost raznih avantura  gradske vlasti postale su zaštitni znak inicijative Ne davimo Beograd. Uvek stanemo javno iza onoga što radimo. Ako budemo odlučili da rašrafimo ovaj pevajući spomenik korupciji, besmislu i revizionizmu na Slaviji o tome ćemo unapred obavestiti javnost, a nakon samog čina poslati saopštenje i prateće fotografije, kao što smo to radili i dosad. Za razliku od bahatih nasilnika na vlasti, mi naše akcije sprovodimo potpuno otvoreno i uz poziv javnosti da nam se u njima priključi. Ove tvrdnje gradskog menadžera su deo dvogodišnje prljave kampanje protiv nas kojom se građani dovode u zabludu - navodi se u sopštenju.

- Ako "vrh gradske vlasti" zaista hoće da uhvati izgrednike koji noću oštećuju tuđu imovinu, pozivamo ih da stave fantomke na glave i pogledaju se u ogledalo. Ipak, cilj ovih optužbi je da se skrene pažnja sa katastrofalne rekonstrukcije trga Slavija. Posle svih problema koji su napravljeni u motornom, pešačkom i biciklističkom saobraćaju na Slaviji, ovih dana isplivali su svedočanstva o lošim građevinskim radovima, koja su uostalom vidljiva svakome ko prođe ovim trgom. Materijal, kojim je urađeno popločavanje ispucao na jako puno mesta, ploče su usled loše postavke podignute, nakrivljene i ispale, a čitava polja nedostaju, a spojevi se krnje. Inicijativa Ne davimo Beograd ukazivala je puno puta da je rekonstrukcija trga Slavija urađena protivno interesu građana. Nikakav deterdžent to ne može da opere - kažu u saopštenju.

- Smatramo da ste spornim člankom zloupotrebili funkciju novinara i obmanuli javnost. O aktivnostima inicijative niste izveštavali na istinit, objektivan i profesionalan način. S toga Vas molimo da, u skladu sa zakonom, objavite ovaj odgovor - navodi se na kraju saopštenja.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd