fbpx
Skip to main content
JKP Gradske pijace

Održana Svetska konferencija unije tržnica u Beogradu

Foto: Promo
Svetska konferencija unije tržnica (WUWM - World Union of Wholesale Markets), čiji je domaćin JKP "Gradske pijace" po prvi put održana je u Beogradu, 15.,16. i 17. maja u hotelu Metropol.

Konferenciji je prisustvovalo preko 150 delegata sa pet kontinenata iz više od 30 zemalja, među kojima su Švedska, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Poljska, Grčka, Kina, Amerika, Indija, Argentina, Meksiko i mnoge druge.

JKP Gradske pijace
Foto: Promo

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima kineskog delegata i predsednika udruženja WUWM Zengjun Ma i direktora JKP "Gradske pijace" Bojana Bajagića, koji se tom prilikom zahvalio udruženju na ukazanom poverenju i iskazao zadovoljstvo, jer je Beograd domaćin tako značajne svetske konferencije koja je okrenuta ka budućnosti i koja kroz razmenu iskustava i znanja utiče na razvoj poslovanja u pijačnoj delatnosti.

Bojan Bajagić
Foto: Promo

- Održavanje ovog skupa doprinosi da se Beograd i Srbija predstave i pozicioniraju kao mesta gde se proizvodi zdrava hrana koja će postati prepoznatljiva na inostranom tržištu, daljem razvoju privrede, poljoprivrede, turizma, kao i ostalih resursa koje nudi naša zemlja. Od izuzetne važnosti je i predstavljanje uloge pijaca kao jedinih i nezaobilaznih mesta snabdevanja visokokvalitetnom hranom, kao i susreta pravih poljoprivrednih proizvođača i kupaca - izjavio je Bojan Bajagić.

JKP Gradske pijace
Foto: Promo

Glavna tema konferencije bila je "Izazovi u lancu snabdevanja svežom hranom", a održane su plenarne diskusije koje su pokrile različite segmente, od efekata trenutnih poljoprivrednih politika na modernim tržištima hrane, preko otežavajuće tehnologije do uticaja na strategije tržišta hrane. Takođe, na samoj konferenciji prezentovana je i izgradnja najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi - pijace Palilula.

JKP Gradske pijace
Foto: Promo

Delegati su bili u prilici da posete nekoliko beogradskih pijaca, među kojima je i pijaca Palilula, Zemun, zatim Veletržnicu, kao i jedan od najvećih i najpopularnijih muzičko-gastronomskih festivala, Beogradski noćni market.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
28 Beograd