fbpx
Skip to main content
Zemun

Otpočeli javni radovi u Opštini Zemun

Foto: Opština Zemun
Realizacijom ovih javnih radova, Gradska opština Zemun, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pruža priliku radno sposobnim korisnicima novčane socijalne pomoći, Romima, licima sa niskim kvalifikacijama, tehnološkim viškovima, kao i osobama sa invaliditetom, da brže i lakše dođu do posla

Gradska opština Zemun u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u periodu od 1. juna do 31. septembra 2018. realizuje tri javna rada: ''Info pult i ažuriranje baze podataka privrednika'', ''Zemunski ekolozi'' i ''Arhiviranje predmeta u arhivi GO Zemun''. Na ova tri javna rada biće angažovano ukupno deset nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za Javni rad ''Info pult i ažuriranje baze podataka privrednika'', u šalter sali Gradske opštine Zemun, puno radno vreme, angažovana su dve osobe.
Jedan zaposleni će zahvaljujući poznavanju znakovnog jezika biti od velike pomoći sugrađanima sa oštećenim sluhom i pružaće pomoć i starijim sugrađanima, slepim osobama, osobama sa invaliditetom, i to u popunjavanju zahteva, prikupljanju potrebne dokumentacije i lakšem pristupu stručnim službama. 

Takođe, jedan zaposleni biće angažovan na ažuriranju baze podataka privrednika, što podrazumeva prikupljanje, unos, obradu i kontrolu podataka u elektronskoj formi, kao i ažuriranje postojeće baze privrednika sa teritorije GO Zemun. 

Zemun
Foto: Opština Zemun

Na Javnom radu ''Zemunski eko čuvari'', koji se sprovodi od 1. juna, angažovano je šest lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Ova lica će, u naredna četiri meseca, raditi na uređenju, čišćenju i košenju zapuštenih zelenih površina, obale Dunava, odvodnih kanala i saobraćajnica, a sve u cilju unapređenja životne sredine, sprovođenja mera za njeno očuvanje i stvaranje lepšeg i zdravijeg životnog okruženja.

Na Javnom radu ''Arhiviranje predmeta u arhivi GO Zemun'' biće angažovana dve osobe sa invaliditetom. Angažovana lica će u naredna četiri meseca biti angažovana na poslovima opštinske arhive i fotokopiranja dokumentacije.  

Realizacijom ovih javnih radova, Gradska opština Zemun, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pruža priliku radno sposobnim korisnicima novčane socijalne pomoći, Romima, licima sa niskim kvalifikacijama, tehnološkim viškovima, kao i osobama sa invaliditetom, da brže i lakše dođu do posla.

Angažovana lica primaju odgovarajuću mesečnu naknadu za obavljeni posao, kao i naknadu za prevoz.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd