fbpx
Skip to main content
Gavrilo Princip

Ovaj PARK u Beogradu će se zvati po GAVRILU PRINCIPU

Foto: Srbija Danas
Na teritoriji opštine Vračar, ulicu će dobiti ruski diplomata Nikolaj Hartvig, bivši Finansijski park na Savskom vencu, gde se nalazi spomenik Gavrilu Principu dobiće ime Park Gavrila Principa, kaže gradski menadžer Goran Vesić

Skupština grada Beograda će na današnjoj sednici doneti više odluka o imenovanju ulica i trgova na teritoriji glavnog grada.

Oni VLADAJU svim beogradskim opštinama, sem LAZAREVAČKOM

Vesić obišao RADOVE u OBRENOVCU: Učiniti da se građani prigradskih opština osećaju Beograđanima!

beograd
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Na teritoriji opštine Vračar, ulicu će dobiti ruski diplomata Nikolaj Hartvig, bivši Finansijski park na Savskom vencu, gde se nalazi spomenik Gavrilu Principu dobiće ime Park Gavrila Principa, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

On je za Sputnjik rekao da će bivši Devojački park koji se nalazi pored stare zgrade Narodne skupštine gde je spomenik caru Nikolaju Romanovu sada se zvati Park "Aleksandrov", u čast poginulim članovima tog hora.

ŠOK! Mladenci iz Beograda otišli da zakažu VENČANJE i još ne mogu da se oporave od ONOGA što su im rekli

Na teritoriji Beograda spomenike će dobiti ruski kosmonaut Jurij Gagarin i Janoš Hunjadi, poznatiji kao Sibinjanin Janko, a ulice će dobiti Olivera Marković, Živan Saramandić, Svetozar Miletić, Milan Kašanin, Vuk Bojović, Mihailo Mika Janković.

goran-vesic,-irena-vujovic,-andrija-cupkovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Reč je o ljudima koji su bili učesnici društvenog života u Beogradu i Srbiji ili su zadužili Srbiju i čovečanstvo, kao što je slučaj sa Gagarinom -kaže Vesić.

Podseća da je Jurij Aleksejevič Gagarin, posetio Beograd za svog života, te misli da je kao prvi čovek u svemiru zadužio čovečanstvo i da ima smisla da mu se u Srbiji podigne spomenik. Spomenik Gagarinu će biti na teritoriji opštine Novi Beograd u Ulici Jurija Gagarina 155.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd