fbpx
Skip to main content
goran vesić

Završeni radovi u osam garaža: Kompletno preuređeno 1.000 parking mesta

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Najavljena i nova parking mesta

JKP „Parking servis“ završava velike radove na otklanjanju svih nedostataka, kao i neophodne prepravke u osam garaža. Kompletno je uređeno oko 1.000 parking mesta na oko 26.000 metara kvardratnih u tri javne garaže „Vukov spomenik“, „Botanička bašta“ i „dr Aleksandra Kostića“ i pet stanarskih: „27.marta“, „Radivoja Koraća“, „Kralja Milutina“, „Požarevačka“ i “Mileševska“.

COOLINARENJE U BLOKU: Muzičko-gastronomski spektakl "Beogradski noćni market"

OTKRILI SMO BUDISTIČKI HRAM U SRBIJI: Šokiralo nas je ono što smo tamo ZATEKLI (FOTO)

Otvaranju su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, direktor JKP Parking servisa Andrej Čupković i predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović.

goran Vesić
Foto: Srbija Danas

- Veliko je zadovoljstvo što smo danas pustili u rad 8 obnovljenih garaža, gde ima oko 1.000 parking mesta. Tri garaže su one koje se koriste javno, to je garaža „Dr Aleksandar Kostić“, „Vukov spomenik“ i garaža „Botanička bašta“. Imamo 5 stanarskih garaža, koje se koriste samo za stanare: garaža „27. marta“, „Radivoje Korać“, „Kralja Milutina“, „Požarevačka“ i „Mileševska“. Garaže su jako loše izgledale pre obnove, toliko da je bilo sramota da se uopšte koristi kao javna garaža i to su garaže u koje decenijama ništa nije ulagano. Na ovaj način pokazujemo da ne radimo samo velike garaže, već i one koje koriste stanari i koje su na neki način male i ne razmišlja se o njima kao najvažnijim garažama. Sa ovim uređenim garažama nismo dobili nova parking mesta, ali smo poboljšali kvalitet parkiranja. Ovo pokazuje da vodimo računa o svakom parking mestu i da vodimo računa o tome da, ne samo da pravimo nova parking mesta, već i da uređujemo postojeća.

On se, takođe osvrnuo na nova parking mesta.

goran-vesic,-irena-vujovic,-andrija-cupkovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Novih 200 parking mesta će biti u garaži na „Obilićevom vencu“, dobili smo dozvolu za garažu na Studentskom trgu, tu će biti 750 parking mesta, to je nešto što je veoma važno s obzirom da centar grada postaje pešačka zona. Ono na šta smo posebno ponosni to je jedna potpuno nova garaža u Kneza Miloša koja će imati 475 parking mesta, koja će biti uređena na način koji do sada nije viđen u Beogradu, a to postoji u nekim drugim gradovima, kao što su Barselona i Madrid. Zahvaljujem se Parking servisu, oni rade zaista dobar posao. Nama u Beogradu nedostaje oko 5.000 parking mesta, treba nam još dosta vremena da dostignemo određene standarde, planirane su i neke druge javne garaže, ali verujemo da na ovaj način pokazujemo da je svakim danom sve bolje i da naprosto vodimo računa o korisnicima garaža.

Predsednica opštine Savski Venac se zahvalila gradu Beogradu i Parking servisu u ime opštine.

- Svi mi koji živimo i radimo na teriroriji opštine Savski Venac znamo koji je problem parkiranja, a takođe građani koji žive u neposrednoj blizini ove garaže znaju kako je ona ranije izgleda, bila je potpuno devastirana, bez osvetljenja, pa je samim tim i bezbednost ljudi bila ugrožena.

irena-vujovic,-goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Direktor Parking servisa Andrija Čupković rekao je da je u obnovu uloženo oko 70 miliona dinara.

- Hiljadu potpuno opremljenih parking mesta koja su bila potpuno devastirana su sada urađena. Oko 70 miliona dinara smo uložili u potpunu rekonstrukciju. I u ovu garažu „Dr Aleksandra Kostića“ uvodimo od ponedeljka jednu novu pretplatu a to je pretplata od 7h do 17 h koja će koštati 4.000 dinara, a takođe i od 00 do 24 koja će koštati 6.500 dinara. Time pokazujemo da nije prioritet samo profit Parking servisa, već pokušavamo da građanima izađmo u susret na taj način što ćemo im omogućiti da imaju jeftinu a konforno parkiranje. Što se Kneza Miloša tiče hteo bih da naglasim da Parking servis radi projekat.

U garažama su izvedeni građanski, molersko-farbarski i instalaterski radovi. Okrečeno je oko 40.000 metara kvadratnih plafona, zidova i stubova, popravljeno je i premazano oko 17.000 metara kvadratnih podova, sređeni su ulazno-izlazni delovi, osvežena stara i delimično urađena nova horizontalna i vertikalna signalizacija.

andrija-cupkovic,-irena-vujovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

U okviru radova popravljene su konstrukcije oštećene usled prokišnjavanja, sanirane grede, plafoni i stubovi, urađena je i nova hidroizolacija. Popravljene su vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i kišna kanalizacija. Rekonstruisana je postojeća instalacija dojave požara, hidrantska mreža, instalacija gasne detekcije, ventilacija, kao i sprinkler sistem.

U garažama, je kompletno pojačano osvetljenje, zamenjeno je oko 1.200 fluo svetiljki, na ulazima su ugrađeni reflektori, a postavljene su i savremene svetleće reklame.

U svih osam garaža kompletno su sređene blagajne, a u garažama „Dr Aleksandra Kostića“, „Požarevačka“, „Mileševska“ i „Radivoja Koraća“ uređeni su i toaleti za korisnike. U garažama „Vukov spomenik“, „27.marta“, „Požarevačka“ i „Radivoja Koraća“ prefarbani su zidovi i plafoni, obojeni gelenderi i vrata u stepenišnom prostoru. Iz bezbednosnih razloga, u garaži „Vukov spomenik“ instalirane su takozvane anti-vandal kamere. Za korisnike garaže „Dr Aleksandra Kostića“ uvode se move mesečne pretplate.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd