fbpx
Skip to main content
parking

PARKING SERVIS: OVI delovi grada postaju ŽUTA ZONA, a maksimalno zadržavanje menja se na 2h!

Foto: Srbija Danas
Oko 2.500 parking mesta, koja se nalaze na području gornjeg Dorćola od danas umesto zelenoj, pripadaju žutoj zoni.

Reč je o potezu između ulica Tadeuša Košćuška i Takovske, odnosno između Ulice cara Dušana, Kosovske i Simine, gde će ubuduće umesto tri časa, zadržavanje na jednom parking mestu biti ograničeno na maksimalno dva časa.

SIGURNO MRZITE KAD VAS "ZAGRADE" NA PARKINGU: Evo kako je to rešio ovaj MAJSTOR ZA VOLANOM! (VIDEO)

Kontrolori JKP „Parking servis“ će narednih sedam dana vozačima deliti obaveštenja da parking mesta u njihovim ulicama sada pripadaju žutoj zoni, u kojoj je maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja 120 minuta i da se SMS poruka šalje na broj 9112.

OVAJ PAUK JE STRAH I TREPET U GRADU: Stanete na samo 5 minuta i vaš auto nestaje za 50 sekundi (VIDEO)

Uvođenje novog režima i ograničavanje vremena parkiranja na dva časa dovešće do boljeg iskorišćenja postojećih kapaciteta i povećane izmenljivosti na jednom parking mestu.

Na inicijativu samih stanara, koji su zbog sve većeg broja posetilaca centra grada, koji izbegavaju crvenu zonu i parkiraju u zelenoj, teško pronalazili slobodno mesto, „Parking servis“ uradio je „Analizu karakteristika funkcionisanja parkiranja posle uvođenja zonskog režima parkiranja“ i predložio da se poveća obrt vozila, tako što će postojeći broj parking mesta biti dostupan većem broju korisnika. Na osnovu ove Analize, Sekretarijat za saobraćaj doneo je Odluku da se redefiniše zonski sistem parkiranja i deo parkirališta na području gornjeg Dorćola iz zelene zone, prevede u žutu.

Vremensko ograničenje parkiranja od 120 minuta važi za područje oivičeno ulicama Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Takovska, Kosovska, Nušićeva, Makedonska, Cetinjska, Zetska, Simina, Višnjićeva, Gospodar Jevremova. Deo dosadašnje zelene zone, oivičen ulicama Brankova, Karađorđeva, Pariska, Kosančićev venac, Pop Lukina i Fruškogorska, od 26. septembra takođe pripada žutoj zoni, sa vremenskim ograničenjem parkiranja od dva časa.

STIŽE BUDUĆNOST PARKIRANJA! Do 2019. godine nećete čak ni morati da budete u automobilu! (FOTO)

STANARI

Stanari ovog dela grada, koji ispunjavaju uslove za dobijanje stanarske parking karte, posle prelaska zelene zone u žutu, mogu da kupe mesečne pretplatne karte po istoj ceni od 457 dinara, kao i do sada, i pod istim uslovima, ali će karte važiti za drugu, tj. žutu zonu. Već kupljene mesečne karte važe u ovim novim podzonama, čije su mape postavljene na sajtu www.parking-servis.co.rs. Pravna lica će, takođe, moći da se prijave za kupovinu mesečne karte, prema uslovima koji važe u žutoj zoni.

Analiza karakteristika funkcionisanja parkiranja pokazala je da ovaj deo grada karakterišu nedostatak parking prostora, saobraćajne gužve i preopterećenost vozilima. Stepen atraktivnosti zone, struktura posetilaca i sadržaja zone itekako su se promenili u odnosu na 2003. godinu, kada je za ovaj deo „kruga dvojke“ utvrđeno prosečno vreme trajanja parkiranja od tri časa. Kako se od tada do danas povećao broj automobila, stanovnika, ali i komercijalnih sadržaja, u ovoj zoni traži se mesto više. Smanjenje vremenskog ograničenja sa tri na dva časa, omogućiće brže pronalaženje slobodnog parking mesta za stanovnike ovog dela grada i dovoljan broj mesta za parkiranje vozila posetilaca, koji dolaze u centralnu gradsku zonu radi brojnih sadržaja koje ona nudi.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd