fbpx
Skip to main content
Pijaca u Srbiji

PIJACA „ZEMUN“ USKORO DOBIJA NOVU OAZU: Evo kako će izgledati

Foto: Profimedia
U srcu Zemuna

Na pijaci „Zemun“, 08. avgusta, počela je rekonstrukcija Žitnog kantara, koja će doprineti očuvanju kulturnog nasleđa i postati nova oaza za opuštanje i kupovinu u prijatnom prostoru, uređenom po uzoru na čuvene evropske pijace.

JKP "GRADSKE PIJACE": Poziv za podnošenje ponuda za nabavku elektro materijala za tehničko održavanje

Vesić: Na inicijativu građana putari sređuju Zemljoradničku ulicu

U srcu Zemuna, pored svakodnevne kupovine, posetioci će imati mogućnost da uživaju u novom ambijentu, dobrom raspoloženju i izvrsnim ukusima sveže pripremljene ribe dunavskih alasa. Nakon završetka radova, u objektu Žitni kantar nalaziće se nov prostor za prodaju žive, rečne ribe, opremljen pultovima sa ledom, rashladnim vitrinama, bazenima za ribu, hladnjačom, dok će centralni deo, sa dve roštilj ploče biti opredeljen za uslužno pečenje ribe. Jedinstveni spoj pijace i pripreme hrane, biće usklađen sa potrebama savremenog života, nudeći kupcima kako svežu pripremljenu ribu „za poneti“, tako i da provedu slobodno vreme u prijatnom prostoru i uređenom mobilijaru. 

JKP Gradske pijace
Žitni kantar
JKP Gradske pijace

Kako godinama nije ulagano ni u tekuće, ni u investiciono održavanje Žitnog kantara, bilo je neophodno početi potpunu rekonstrukciju, u skladu sa arhitektonskim okruženjem, da bi se sprečilo dalje urušavanje ovog značajnog objekta. Uporedo sa navedenim radovima, na pijaci „Zemun“, u toku je i treća, završna faza popločavanja preostalog dela pijačnog platoa, površine 1.840 m2. U proteklom periodu završene su dve faze popločavanja, a dotrajale tezge i rashadne vitrine zamenjene su novom opremom. 

Gradske pijace, čuvajući kulturno nasleđe, navedene radove obavljaju u skladu sa rešenjem Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, kao i uslovima i saglasnošću na projektnu dokumentaciju Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd