fbpx
Skip to main content
Resnik

Počela druga faza radova na kanalizaciji u Resniku

Foto: Beoinfo
Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić obišli su danas početak druge faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Ljubiša Jelenković u Resniku

Vesić je istakao da će u drugoj fazi biti urađeno oko 1.300 metara kanalizacione mreže, koja će obuhvatiti desetak ulica iz tog naselja. Radovi, čija je vrednosti 36,4 miliona dinara, biće gotovi za pet meseci.

– Domaćinstva koja su obuhvaćena i u prvoj i drugoj fazi moći će da se priključe na kanalizacionu mrežu za 60.000 dinara, na 60 rata, što je veoma povoljna ponuda „Vododovoda i kanalizacije”. Direkcija za građevinsko zemljište kreće sa projektovanjem i treće faze radova, a kojom će se obuhvatiti sve ulice naselja koje nisu bile deo prve i druge faze. Realizacija treće faze može se očekivati do kraja godine – najavio je Vesić, koji je razgovarao sa građanima o problemima vodosnabdevanja i najavio rešenje i tog problema.

Goran Vesić
Goran Vesić
Foto: Beoinfo

On je istakao da se u okviru naselja sređuje dečje igralište i podhodnik ka Železničkoj stanici i najavio radove na sređivanju kružnog toka, kao i celogo poteza ka i oko jezera Resnik.

- Rešavamo problem po problem. Najveći problem je bila kanalizacija koju polako završavamo – istakao je Vesić i ukazao da je prethodne četiri godine u prigradska naselja uloženo 350 miliona evra.

– Nažalost, postoji mnogo više probelma koji su nasleđeni nego što imamo novca. Ali je takođa činjenica da smo stabilizovali finansije, da sada ima više novca u gradskoj kasi i da možemo da ulažemo u razne projekte. Naša politika je da svi građani moraju da imaju kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz – ponovio je Vesić i dodao da tu ne sme da bude razlike bez obzira na to da li ljude žive u centru ili prigradskim naseljima.

Goran Vesić
Goran Vesić
Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog početka druge faze izgradnje kanalizacije u naselju Ljubiša Jelenković koje, kako je rekao, 50 godina čeka kanalizaciju.

– Prva faza je završena, danas je počela druga i hvala svima koji su se angažovali oko toga – rekao je Kocić i izrazio nadu da će u doglednom periodu celo naselje biti pokriveno kanalizacijom.

Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, kao i brojni građani.

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd