fbpx
Skip to main content
JKP Parking servis

Početak 13. ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“

Foto: Srbija Danas
JKP „Parking servis“ Beograd počelo je trinaesti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju za 120 đaka prvaka OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“.

Predstavi su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.

Vesić je rekao da je ova akcija jedna od najlepših, koju ima Grad Beograd i dodao da oko 17.000 prvaka u toku svake školske godine ima priliku da pogleda edukativnu predstavu, dobije fluorescentne prsluke i uči o osnovama ponašanja u saobraćaju.

- Mislim da u našoj zemlji, a u Beogradu sigurno, nismo imali uspešniju akciju, kada je reč o bezbednosti dece u saobraćaju. Oko 200.000 dece, za 13 godina, prošlo je kroz ovu akciju. Neka od te dece sada su na fakultetu, ali prva saznanja i praktičnu obuku o saobraćaju dobili su upravo kroz ovu akciju. Ona je postala tradicionalna i hvala „Parking servisu“ što je svake godine uspešno organizuje. – istakao je Vesić.

JKP Parking servis
Foto: Srbija Danas

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da je jako ponosan na akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ i podsetio da su prvi đaci prvaci koji su slušali ova predavanja sada aktivni vozači.

-Prve generacije, koje su prošle ovu obuku, danas učestvuju u saobraćaju u svojstvu vozača. Naše predstave, kojih je do sada bilo oko 2.000, postale su sinonim za bezbednost dece u saobraćaju i svi koji čuju dobro poznatu melodiju „Usporite pored škole“ znaju da je ona obeležje ove naše akcije. Akcija je potvrda i uspešne saradnje „Parking servisa“ sa saobraćajnom policijom, čiji službenici nam pomažu na ispunjavanju najvažnijeg zadatka, a to je da beogradski đaci budu sigirni na putu od kuće do škole - rekao je Čupković.

Andrija Čupković
Foto: Srbija Danas

Uz hor i džinglove „Samo sporo kad ste pored škole“ i „Čuvajte nam đake“, edukativnu predstavu za prvake OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ izveo je predavač iz „Parking servisa“. Uz pomoć jednostavne i zabavne predstave, prvaci su mogli da nauče kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Na kraju predstave, đaci su od „Parking servisa“ dobili poklone – raspored časova, bojanku i bojice, brošuru „Bezbedno do škole“ i prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ je akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ pokrenuo 2008. godine i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. U toku ovog ciklusa, školske 2019/2020. godine, edukativna predavanja biće održana u 160 osnovnih škola na teritoriji 17 beogradskih opština.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Grmljavina
23 Beograd