fbpx
Skip to main content
kamioni JKP Gradske čistoće

Podela besplatnih kanti za odlaganje otpada

Foto: Srbija Danas
Radnici JKP "Gradska čistoća" će u četvrtak, 15. novembra 2018. godine, od 14:00 časova posle podne, na teritoriji GO Čukarica u naselju Rušanj, početi sa akcijom podele besplatnih PVC kanti za nešto više od 1.200 domaćinstava. 

Stanovnici tog naselja dobiće po dve PVC kante, i to zelenu zapremine 240 litara nemenjenu za odlaganje komunalnog otpada i plavu iste zapremine za odlaganje reciklabilnog otpada. 

Sugrađani će biti u obavezi da dobijene kante posebno određenim danima o čemu će ih ekipe "Čistoće" na licu mesta obavestiti, ostavljaju ispred svojih kapija kako bi radnici mogli da ih isprazne. 

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a u uskim ulicama zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera sugrađanima olakša izbacivanje komunalnog i reciklabilnog otpada, a da se ne ugrozi bezbednost saobraćaja. Takođe, tehologija odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja "divljih" deponija u Beogradu.

Kante zapremine 240 litara namenjene su isključivo za odlaganje kućnog komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega JKP „Gradska čistoća“ apeluje na njihove nove vlasnike da ih ne koriste za odlaganje šuta, zemlje ili pepela i žara, jer će tako fizički ošteti kantu. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd