fbpx
Skip to main content
Zemun

PODRŠKA ZEMUNSKIM SPORTSKIM KLUBOVIMA

Foto: Zemun
Takmičenje u atletici održano je po preporučenim preventivnim epidemiološkim merama, bez prisustva publike.

U organizaciji Gradske opštine Zemun u okviru projekta ''Školski sport'',  15. oktobra na Gradskom stadionu u Zemunu održano je Opštinsko takmičenje u atletici. Na atletskoj smotri učenice i učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u skoku u dalj, skoku u vis, bacanju vorteksa, trčanju na 60 metara, štafetnom trčanju, bacanju kugle i drugim disciplinama. 

Zemun
Foto: Zemun

''Rebalansom budžeta izdvojićemo značajna sredstva za finansiranje i sufinansiranje godišnjih programa sportskih klubova koji su se odazvali na konkurs Omladinskog sportskog saveza Zemuna. Važno nam je da i kroz projekat školskog sporta, ali i finansiranjem zemunskih klubova, koji imaju dugu tradiciju, podržimo bavljenje sportom, jer na taj način stvaramo buduće šampione'', rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević.

Takmičenje je održano po preporučenim preventivnim epidemiološkim merama i bez prisustva publike. 

Zemun
Foto: Zemun

Sport u Zemunu ima dugu istoriju. Fizičko vaspitanje, u današnjem smislu reči, počinje da se neguje i razvija u zemunskim školama krajem 19. veka. Prvo gimnastičko društvo je osnovano 1897. godine. Srpski Soko je osnovan 1905. godine, a za njim kasnije formiraju se Hrvatsko i Nemačko gimnastičko društvo. Prva lopta u Zemunu pojavila se 1904, a 1912. godine Zemunci su imali prvu fudbalsku loptu. Upoznali su se sa pravilima ''najvažnije sporedne stvari'', da bi 1913. godine počelo prvo fudbalsko takmičenje. Pored fudbala početkom 20. veka u Zemunu se razvija i rukomet, ženski i muški, kao i odbojka. Naravno, blizina reke uslovila je da se u Zemunu razviju svi sportovi na vodi.

Zemun
Foto: Zemun

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd