fbpx
Skip to main content
Spomenik Stefanu Nemanji

POSTAVLJANJEM MAČA KOMPLETIRAN SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Srbija čuva uspomenu na svoje vladare, istoriju i kulturu! (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook.com/Goran Vesic
Juče je postavljen mač na spomeniku Stefanu Nemanji i time je spomenik kompletiran

Zamenik gradonačelnika Beograda objavio je fotografije spomenika, koji je delo čuvenog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

NAJNOVIJA MERA ZA BEOGRAD: Doneta odluka o javnom gradskom prevozu

NAJNOVIJA MERA ZA BEOGRAD: Doneta odluka o javnom gradskom prevozu

PAKLENA NOĆ U BEOGRADU! Lekari imali pune ruke posla: Sve više dece dolazilo na pregled sa SIMPTOMIMA KORONE

PAKLENA NOĆ U BEOGRADU! Lekari imali pune ruke posla: Sve više dece dolazilo na pregled sa SIMPTOMIMA KORONE

KOVID PACIJENTI OPSEDAJU HITNU POMOĆ: Svaka noć u Beogradu sve gora

KOVID PACIJENTI OPSEDAJU HITNU POMOĆ: Svaka noć u Beogradu sve gora

- Juče je postavljen mač na spomeniku Stefanu Nemanji i time je spomenik kompletiran - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mač je dužine oko pet metara, postavljen je oko šest sati i sada sledi pokrivanje spomenika, poliranje pa pateniranje, a kako bi spomenik krajem decembra bio predat građanima Srbije koji ga čekaju osam vekova. Osam vekova je trebalo da prođe da Srbija konačno podigne spomenik svom najznačajnijem srednjevekovnom vladaru, rodonačelniku naše najznačajnije srednjevekovne dinastije – rekao je Vesić.

Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću koji je predložio da se ovaj spomenik podigne i obezbedio sredstva, Srbija će konačno odužiti svoj dug prema Stefanu Nemanji, izjavio je zamenk gradonačelnika.

- Ni osam vekova nije bilo dovoljno da neki Srbi i Srpkinje ne osporavaju i dalje da li je Stefan Nemanja zaslužio spomenik. Tako smo ovih dana čuli pretnju Srbijanke Turajlić koja je rekla da će ovaj spomenik biti uništen, a kada to kažu, govore da će uništiti srpsku istoriju – kaže Vesić.

Podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kako kaže, znači da Srbija konačno poštuje svoje vladare, istoriju, kulturu i sebe.

- Želimo jaku Srbiju, koja poštuje svoju istoriju i koja sa ponosom korača u Evropu. Oni žele slabu Srbiju, Srbiju bez spomenika i vladara, jer samo u takvoj Srbiji mogu da budu jaki – kaže zamenik gradonačelnika.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd