fbpx
Skip to main content
gužva

POSTOJI REŠENJE ZA BEOGRADSKE GUŽVE! Moskvu je ovaj sistem PREPORODIO, a sada stiže i u srpsku prestonicu!

Foto: Srbija Danas
Posle Nove godine kreće realizacija projekta zonskog upravljanja saobraćajem što će rešiti saobraćajne gužve, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić

On je za RTS naveo da je za šest meseci, koliko je na čelu prestonice, urađeno mnogo konkretnih projekata, a da se kao prioritet radi na rešavanju problema saobraćajnih gužvi. 

OGROMNE GUŽVE U BEOGRADU: Kilometarske kolone ŠIROM GRADA, savet je da NE IDETE OVUDA! (FOTO)

- Projekat adaptibilnog zonskog upravljanja saobraćajem znači novi sistem putem kojeg će se na jednom mestu skupljati svi podaci sa više od 300 raskrsnica u gradu i na osnovu njih upravljati saobraćajem na pravi način. Očekuje se da se tako i do 20 odsto uštedi vreme i olakša saobraćaj. Na sastanku u Barseloni na kome smo razgovarali o našem problemu čulo se da je ovakav sistem preporodio Moskvu. To je model koji ćemo u naredne tri godine da implementiramo u Beogradu, a vrednost celokupnog projekta je oko 25 miliona evra - rekao je Radojičić. 

Gužve koje se stvaraju u gradu zbog veliko broja gradilišta, kako je rekao, biće manje uz pomoć "lične karte" gradilišta. 

- Od januara se planira da će preko Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i kordinaciju odnosa sa građanima sva gradilišta morati da šalju informacije kada počinju radovi, šta se radi i do kada traju radovi kako bi mogli da se sinhronizuju sa ostalima. Dešavalo se u ranijem periodu da se jedna ista ulica radi i po nekoliko puta, a na ovaj način će se to smanjiti na najmanju moguću meru - objasnio je gradonačelnik. 

zoran-radojicic
Foto: Srbija Danas

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd