fbpx
Skip to main content
Opština Zemun

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU I SARADNJI

Foto: Opština Zemun
U okviru 47. skupštine Stalne konferencije gradova i opština u Sava Centru, 11. decembra, održana je ceremonija uručenja Memoranduma o razumevanju i saradnji.

Memorandum su potpisali predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji ambasador Sem Fabrici i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Ovim je potvrđena druga faza zajedničkog projekta EU i Saveta Evrope koje su Gradskoj opštini Zemun dodelile paket podrške za unapređenje funkcije upravljanje ljudskim resursima pod nazivom ''Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi'' za period od novembra 2019. do marta 2021. godine.

Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Osnovna tema 47. skupštine SKGO je ''Međuopštinska saradnja – put ka daljem jačanju lokalne samouprave''. 

Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Gradonačelnik Grada Beograda profesor dr Zoran Radojičić obratio se uvaženom skupu istakavši važnost saradnje sa Stalnom konferencijom gradova i opština i predstavnicima Evropske unije, u ekspertskoj razmeni iskustava kako bismo našli najbolja rešenja za razvoj gradova i opština, proširili međunarodnu saradnju i usvojili primere dobre prakse. 

Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

U radnom delu Godišnje skupštine Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić je učestvovao u glasanju za izbor organa SKGO.

Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
0 Beograd