fbpx
Skip to main content
Zemun

Potpisan ugovor i završetku radova na izgradnje petlje Batajnica

Foto: GO Zemun
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je 13. februara potpisivanju Ugovora o završetku radova na izgradnji petlje Batajnica, koji su u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun potpisali v.d. direktora ''Koridora Srbije'' Zoran Babić i direktor ogranka za građevinske poslove firme ''Štrabag'' Dragan Ršumović.

Na taj način stekli su se uslovi za početak radova na izgradnji saobraćajnice u okviru kompleksa petlje Batajnica, koji će povezati deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa ul. Kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta ''blizanca'', lokalni put 1 i lokalni put 3.

Zemun
Foto: GO Zemun

''Ovo je veliki dan za Gradsku opštinu Zemun, pogotovo za građane Batajnice. Dočekali smo posle mnogo meseci početak realizacije kapitalnog projekta u Batajnici. Sve ono što je neko ispustio, a to je da zanemari infrastrukturni položaj Zemuna i stavi ga u drugi plan, uključujući tu i petlju u naselju Batajnica, velikim trudom danas realizujemo. Izgradnjom ove petlje dobijaju i mnogobrojni investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog autoputa. Sa ovakvim projektima ćemo nastaviti, jer cilj nam je da stvorimo zdrave uslove i da privučemo strane investitore, a domaće da pospešimo u svemu onome što rade kako bi smanjili nezaposlenost. Zajedno sa Vladom Republike Srbije i Gradom Beogradom i nadalje ćemo stvarati jednake uslove za sve naše građane'', rekao je predsednik Matić.

Pored radova na kompletiranju ranije započetih i izvršenih radova javila se potreba za izgradnjom i drugih saobraćajnica koje će omogućiti povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine.

Mapa
Foto: GO Zemun

Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra.

Investitor radova su Koridori Srbije, projektant JV ''Panpro Tim'' – ''Via Inženjering'' – ''Geovizija'', a sredstva su obezbeđenja iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su mnogobrojni građani i rukovodstvo Gradske opštine Zemun.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd