Skip to main content
Zoran Radojičić

Povodom seče drveća oglasio se i GRADONAČELNIK, evo ko je dao SAGLASNOST i koliko je to KOŠTALO

Foto: Srbija Danas
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ističe da će umesto svakog drveta koje je u parkovima Ušće i Kalemegdan posečeno zbog planirane izgradnje gondole biti posađeno više novih.

JKP "Zelenilo Beograd" juče je počelo sa sečom stabala na teritoriji opština Stari Grad i Novi Beograd, na planiranoj trasi gondole koja će povezivati Kalemegdan i Ušće. Gradonačelnik Radojičić objašnjava da je tome prethodila saglasnost Stručne komisije koju je oformio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, koja je izvršila uviđaj na terenu i utvrdila naknadu za posečena stabala.

Vesićevo OBAVEŠTENJE povodom ŽALBI PRODUCENATA: " Niko sa Starog grada, ali i drugih opština NE SME DA VAS REKETIRA"

Vesićevo OBAVEŠTENJE povodom ŽALBI PRODUCENATA: " Niko sa Starog grada, ali i drugih opština NE SME DA VAS REKETIRA"

- Stručnu komisiju čine i JKP "Zelenilo Beograd" i Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Na osnovu njihovog izveštaja, gradske opštine Stari grad i Novi Beograd su izdale rešenje po kojem je "Zelenilo Beograd" otpočelo sa sečom 108 stabala na Novom Beogradu i 47 na Starom gradu. U ovom procesu, poštujemo proceduru, a što je podjednako važno, uvažavamo i mišljenja stručnjaka – ističe Radojičić.

On objašnjava da je politika Grada da se na svako posečeno stablo posadi barem dva, kao i da svako pravno ili fizičko lice koje zahteva seču stabala mora da obezbedi novac za to. Zbog toga je JP "Skijališta Srbije" Beogradu uplatilo 25,2 miliona dinara, koja mogu biti iskorišćena samo za te namene.

- Sadnja novih 300 stabala u zoni u kojoj su posečena, počinje već sutra. Do kraja godine, Beograd će biti bogatiji za više hiljada stabala – najavljuje Radojičić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd