fbpx
Skip to main content
zemun

Predsednik GO Zemun Dejan Matić prisustvovao radionici prirodne kozmetike

Foto: GO Zemun
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici prirodne kozmetike koja je održana 15. avgusta u MZ Batajnica.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici prirodne kozmetike koja je održana 15. avgusta u MZ Batajnica. 

U prijatnoj atmosferi polaznice, većinom iz lokalnog udruženja penzionera, slušale su prezentaciju kvalifikovanih edukatorki koje su im približile tehnike kako da u kućnim uslovima pripreme proizvode prirodne kozmetike: kreme, sapune, soli za kupanje, sredstva protiv komaraca, kreme za sunčanje, kao i kako da pravilno upotrebljavaju etarska ulja i druge prirodne sastojke kozmetike. 

zemun
Foto: GO Zemun

- Na ovaj način pokazujemo brigu i poštovanje za starije generacije, za one koji su nas najviše zadužili, a ujedno pomažemo i onima kojima su potrebni dodatni prihodi, kako bi se što brže obučili. Gradska opština Zemun će i u narednom periodu organizovati radionice edukativnog karaktera, izlete za penzionere, kao i ekološke ture po Velikom ratnom ostrvu, jer je naš prioritet da ravnomerno razvijamo Zemun i radimo sve ono što je u interesu građana - kaže Matić.

Posle prezentacije, članice udruženja penzionera su u višečasovnom otvorenom dijalogu sa predsednikom Gradske opštine Zemun Dejanom Matićem saznale sve ono što ih interesuje u vezi sa poboljšanjem uslova života u Batajnici, počev od rešavanja ličnih problema, pa sve do aktuelnih komunalnih i infrastrukturnih radova koji se izvode ili su u planu. 

zemun
Foto: GO Zemun

Gradska opština Zemun u okviru projekta ''Moja zemunska kartica'', tradicionalno organizuje programe obuke u savladavanju različitih veština za penzionere, kao i za nezaposlena i socijalno ugrožena lica.

Prošle godine sugrađani su imali priliku da se obuče u izradi umetničkih predmeta upotrebne vrednosti, a ove godine se realizuju umetničke radionice prirodne kozmetike, dekupaža i izrade magneta. Takođe, polaznici će imati priliku da izrađuju kalupe za magnete u obliku saksijica, od gipsa, krep papira i drugih materijala.

zemun
Foto: GO Zemun

Radionice se realizuju u prostorijama mesnih zajednica Batajnica, Ugrinovci, Zemun Polje i u Altini.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd