fbpx
Skip to main content
Zemun

Predsednik opštine Zemun i gradonačelnik Beograda otvorili vrtić "Lazar" u Altini

Foto: GO Zemun
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić, sekretar Sekretarijata za investicije Luka Petrović, sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, direktorka PU ''Dr Sima Milošević'' Jasmina Bouali Stanojković sa saradnicima 12. septembra otvorili su novoizgrađeno obdanište ''Lazar'' u naselju Altina.

Izgradnjom vrtića ''Lazar'' građani ovog dela Zemuna, dobili su još jedan savremeni objekat. U vrtiću boravi oko 200 mališana, na prostoru od 1500 kvadrata. U izgradnju vrtića uloženo je 120 miliona dinara.

Prilagođen je za jaslene grupe, koje su smeštene na prvom spratu i za vrtićku grupu koja je smeštena u prizemlju. Izgrađen je i opremljen u skladu sa standardima koji podrazumevaju negu i vaspitno-obrazovni rad sa decom jaslenog i vrtićkog uzrasta.

Zemun
Foto: GO Zemun

''Ovo je primer jedinstvene politike, zajedničkog interesovanja i stvaranja uslova za našu budućnost, za našu decu. Građani Altine su dobili dugo željeni objekat u kojem će naši najmlađi sticati prva znanja i sklapati prva drugarstva. Sa izgradnjom objekat započeto je 2007. godine. Velikim radom, strpljenjem i zalaganjem gradonačelnika Zorana Radojčića, njegovih saradnika i prethodnog gradonačelnika Siniše Malog danas smo u prilici da posetimo mališane koji ovde borave. Opština Zemun je izdvojila velika sredstva za adaptaciju, saniranje i rekonstrukciju vrtića na našoj teritoriji, da svako dvorište bude opremljeno najsavremenijim igračkama, ljuljaškama i klackalicama, da nam deca budu zdrava, sigurna i bezbedna. To nam je cilj i tim putem idemo dalje'', rekao je predsednik Matić, koji se tom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji vrtića i ostvarivanju ovog velikog sna.

Gradonačelnik profesor dr Zoran Radojičić je istakao da kao odgovorno društvo dajemo svoj doprinos u ostvarenju cilja da sva deca u Beogradu mogu bez listi čekanja da borave u obdaništu.

Zemun
Foto: GO Zemun

''Pre tri godine imali smo deset hiljada mališana koja su čekala svoje mesto u obdaništu, a danas imamo oko 2300 dece koja su na ovoj listi. U Zemunu je njih oko 500. Kao i do sada, odgovorno ćemo se odnositi prema ovom problemu. Očigledno je da se sa decom koja svoje vreme provode u obdaništima radi na pravi način. Posebno mi je drago što između mališana postoji dobra i zdrava komunikacija. Tokom posete vrtiću u Altini imao sam priliku da vidim performans u kome su mališani davali jasne poruke deci sa posebnim potrebama'', rekao je gradonačelnik Radojičić.

Svečanom otvaranju vrtića ''Lazar'' prisustvovali su zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac, sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković, članovi Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić i Predrag Jevremović, kao i podsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Igor Raičević.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Grmljavina sa slabom kišom
23 Beograd