fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

Primer odlične saradnje Vlade, Grada i opštine: Mali obišao rekonstruisanu sportsku salu u Zemunu (FOTO)

Foto: BeoInfo
Ove godine izdvojeno 890 miliona za uređenje beogradskih škola

Do pre nekoliko meseci ovaj deo škole bio je pravo ruglo, dok sada ima zaista lepu salu u kojoj deca mogu da prave prve sportske korake, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska rekonstruisane sale za gimnastiku u OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu.

- Ovo je izuzetan primer odlične saradnje Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Zemun. Ministarstvo pravde je doniralo deo novca za rekonstrukciju sale, a ostatak su obezbedili grad, opština i sama škola. Ove godine smo izdvojili skoro 890 miliona dinara za rekonstrukciju i uređenje škola na teritoriji grada. U svakoj školi bi trebalo nešto da bude urađeno, pa će tako u OŠ "Petar Kočić" ovde u Zemunu uskoro početi rekonstrukcija kišne kanalizacije, fasade i dvorišta. Želimo da naša deca imaju što bolje uslove u školama, jer ovde provode veliki deo vremena - istakao je Mali.

On je dodao i da je veoma važno da se deca bave sportom, jer će tako najbolje naučiti da pobede, da izgube, ali i da budu timski igrači, i tako postanu bolji ljudi.

Siniša Mali
Siniša Mali u zemunskoj OŠ "Gavrilo Princip"
Foto: BeoInfo

- Prošle godine otvorene su nove škole u Dražnju i Begaljici, dok na proleće počinje izgradnja škole u Leštanima. Sve što radimo namenjeno je deci, onima koji će u budućnosti preuzeti vođenje ovog grada i države. Nastojaćemo da u narednih 12 do 18 meseci, u saradnji sa opštinom, obezbedimo lokacijske uslove, napravimo projekat i ovoj školi podarimo pravu fiskulturnu salu koja trenutno nedostaje - rekao je Mali, istakavši da ova investicija znači zaista mnogo mališanima koji pohađaju ovu školu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da je opština, pored rešavanja infrastrukturnih problema, posebnu pažnju posvetila najmlađim sugrađanima.

Dejan Matić i Siniša Mali
Dejan Matić i Siniša Mali
Foto: Beoinfo

- Izdvojili smo popriličnu svotu novca za uređenje škola i vrtića, dok smo za školski sport izdvojili 4,5 miliona dinara. U pitanju su škole malog fudbala, odbojke, košarke i gimnastike. Puno pažnje posvećujemo i preventivi kroz projekte kojima se borimo protiv vršnjačkog nasilja - podsetio je Matić.

Sve je odrađeno za MESEC DANA: Više od četiri kilometra ulica asfaltirano u Sremčici

Događaju je prisustvovao i podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd