Skip to main content
 • Read more Skupština kosova Info

  SKANDAL NA KOSOVU: Srpske poslanike nazivali "svinjama"! Primitivizam albanskih predstavnika

 • Read more Trio Društvo

  Čuvena srpska pesma UZ ZVUKE TRAKTORA: Drugačiji aranžman oduševio Srbiju (VIDEO)

 • Read more hronika Hronika

  UŽAS KOD OBRENOVCA: Devojku (28) terali da prosi, VEZIVALI LANCIMA kao roba, a u stanu nasilnika... JEZIVO!

 • Read more Kasogi Svet

  Smrt koja je potresla svet! Identifikovano PETORO osumnjičenih za ubistvo Kašogija, evo i ko su oni!

 • Read more Novak Đoković Tenis

  NOLE NOMINOVAN ZA VAŽNU NAGRADU: Evo ko su mu KONKURENTI (FOTO)

 • Read more Milena Dravić, Gaga Nikolić Vesti

  EMOTIVNA FILMSKA SCENA, SRCE DA PREPUKNE - Ovako je Milena nudila Gagi da umru zajedno... (VIDEO)

 • Read more filip-zivojinovic,-aleksandra-prijovic VIP

  PRIJA I FILIP SU SE USELILI U NOVI STAN: A sada su njihove NAJBLIŽE KOMŠIJE otkrile kako se PONAŠAJU U BRAKU!

Goran Vesić

Na mestu stare kasarne u Zemunu projekat vredan sto miliona evra (FOTO)

Gradnja će biti završena do 2020. godine

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić obišli su danas radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa „Zemunske kapije”, koji se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić” u Zemunu.

Vesić je istakao da građani koji žive u Zemunu znaju da je na ovom mestu decenijama bio vojni objekat, čuvena Konjička škola, i da je to jedan od onih objekata koji je prešao u nadležnost Republike Srbije i gde se grade stambeni objeKti.  

zemunske kapije

– Projekat je vredan 100 miliona evra, biće izgrađeno oko 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa 1.700 stanova u osam objekata i to će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada. Površina čitavog kompleksa je šest hektara, a mi kao grad radimo sve pristupne saobraćajnice. Vrednost našeg posla je 950.000 evra, što znači skoro milion evra. Uradili smo takođe i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i toplovodne  mreže – rekao je Vesić.

On je dodao da će projekat biti završen do 2020. godine, a stanari će se useljavati sukcesivno, ocenivši da je ovaj projekat primer kako kako grad i republika mogu zajedno da grade stanove koji su atraktivni za tržište.

vesic

Zamenik gradonačelnika je istovremeno poručio građanima da kupuju samo one stanove koji su legalni i imaju građevinsku dozvolu.

– Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata i ustanovio da su svi projekti u skladu sa zakonom. Stanari koji kupuju bespravne stanove nisu sigurni, te projekte niko nije video niti kontrolisao i niko ne zna šta može da se desi u takvim zgradama. Ovi stanovi imaju cenu koja je u granicama proseka, 1.400 evra po kvadratu plus PDV –  istakao je Vesić.

vesic

On je posebno naglasio da se stanovi rade u skladu sa svim standardima, kao i da se vodilo računa o poboljšanju infrastrukture, potrebnim sadržajima, vrtiću, parkinzima i drugim elementima. 

– Kupovina legalnih stanova je najbolja za naše sugrađane jer im obezbeđuje sigurnost u eventualnoj kasnijoj prodaji, što ima svoju vrednost i neće da ih dovede u opasnost da izgube svoj novac – kazao je Goran Vesić, izrazivši uverenje da će se dobra saradnja Grada Beograda i Građevinske direkcije Srbije, kao što je to bio slučaj i sa naseljem Stepa Stepanović,  nastaviti i u budućnosti na sličnim projektima.

On je dodao da je suština države da i ona sama investira jer na taj način omogućava građanima koji nemaju novca da plate tržišnu cenu i dođu do kvalitetnog stana po cenama koji su prosečne.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Wili's picture

Wili

Samo neka se gradi.Bravo za Zemun.

0 | 0

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd