Skip to main content
 • Read more Kosovo Kosovo

  ANTISRPSKA KAMPANJA ODJEKUJE JUŽNOM MITROVICOM: Pogledajte prevod SRAMNOG letka koji dele ALBANCI (FOTO)

 • Read more Patrijarh Kiril Svet

  Ruski patrijarh POSLAO PORUKU papi i Ujedinjenim nacijama, evo šta im je PORUČIO

 • Read more Telefon Vesti

  Trećina korisnika u Srbiji ne koristi internet na mobilnom telefonu

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  VEST KOJA SE ČEKALA NA MARAKANI: Evo kada UEFA odlučuje o utakmici na Parku Prinčeva! (FOTO)

 • Read more Zadruga Zadruga

  "VODE!!!" Zadrugari skočili na noge! OSTAO JE BEZ DAHA! Prolomio se uzdah! (VIDEO)

 • Read more Sloba Radanović Zadruga

  SLOBA SE SKINUO I POKAZAO... OPAA! Golim telom OTOPIO SNEG! Devojke, otpašće vam VILICA (FOTO)

 • Read more Scena iz filma Druga strana svega Vesti

  VELIKI USPEH SRPSKOG FILMA: Mila Turajlić nagrađena u Americi, a smeši joj se i OSKAR!

Goran Vesić

Na mestu stare kasarne u Zemunu projekat vredan sto miliona evra (FOTO)

Gradnja će biti završena do 2020. godine

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić obišli su danas radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa „Zemunske kapije”, koji se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić” u Zemunu.

Vesić je istakao da građani koji žive u Zemunu znaju da je na ovom mestu decenijama bio vojni objekat, čuvena Konjička škola, i da je to jedan od onih objekata koji je prešao u nadležnost Republike Srbije i gde se grade stambeni objeKti.  

zemunske kapije

– Projekat je vredan 100 miliona evra, biće izgrađeno oko 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa 1.700 stanova u osam objekata i to će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada. Površina čitavog kompleksa je šest hektara, a mi kao grad radimo sve pristupne saobraćajnice. Vrednost našeg posla je 950.000 evra, što znači skoro milion evra. Uradili smo takođe i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i toplovodne  mreže – rekao je Vesić.

On je dodao da će projekat biti završen do 2020. godine, a stanari će se useljavati sukcesivno, ocenivši da je ovaj projekat primer kako kako grad i republika mogu zajedno da grade stanove koji su atraktivni za tržište.

vesic

Zamenik gradonačelnika je istovremeno poručio građanima da kupuju samo one stanove koji su legalni i imaju građevinsku dozvolu.

– Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata i ustanovio da su svi projekti u skladu sa zakonom. Stanari koji kupuju bespravne stanove nisu sigurni, te projekte niko nije video niti kontrolisao i niko ne zna šta može da se desi u takvim zgradama. Ovi stanovi imaju cenu koja je u granicama proseka, 1.400 evra po kvadratu plus PDV –  istakao je Vesić.

vesic

On je posebno naglasio da se stanovi rade u skladu sa svim standardima, kao i da se vodilo računa o poboljšanju infrastrukture, potrebnim sadržajima, vrtiću, parkinzima i drugim elementima. 

– Kupovina legalnih stanova je najbolja za naše sugrađane jer im obezbeđuje sigurnost u eventualnoj kasnijoj prodaji, što ima svoju vrednost i neće da ih dovede u opasnost da izgube svoj novac – kazao je Goran Vesić, izrazivši uverenje da će se dobra saradnja Grada Beograda i Građevinske direkcije Srbije, kao što je to bio slučaj i sa naseljem Stepa Stepanović,  nastaviti i u budućnosti na sličnim projektima.

On je dodao da je suština države da i ona sama investira jer na taj način omogućava građanima koji nemaju novca da plate tržišnu cenu i dođu do kvalitetnog stana po cenama koji su prosečne.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Wili's picture

Wili

Samo neka se gradi.Bravo za Zemun.

0 | 0

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Snow
0 Beograd