Skip to main content
Beograd na vodi, Galerija

RASTEREĆEN GRADSKI SAOBRAĆAJ! Otvorena nova okretnica autobusa u Beogradu na vodi!

Foto: Srbija Danas
Otvorena je nova okretnica autobusa GSP kod tržnog centra "Galerija" u okviru kompleksa Beograd na vodi

U petak je otvorena nova stanica GSP u okviru stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi. 

Tržni centar ''Galerija'' je najveći na Balkanu - Nastavlja se izgradnja novih objekata Beograda na vodi

Tržni centar ''Galerija'' je najveći na Balkanu - Nastavlja se izgradnja novih objekata Beograda na vodi

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

Žitelji glavnog grada još se navikavaju na izmeštanje linija 3A, 36, 46, 51, 91, 92, 551, 553, 51N i 601N sa Savskog trga na novu lokaciju.

Gužvi na stajalištima nema. Slično je i na autobuskim čekaonicama "Kula Beograd" i TC "Galerija", gde se moglo naći po nekoliko putnika kako na tabli čitaju novi raspored i čekaju željeni autobus.

- Nije mi jasno zašto linije 91, 92, 553 i 551, kojom se redovno vozim, više ne saobraćaju pored bivše Glavne železničke stanice, kao ostale koje kreću odavde - kaže jedna žiteljka Sremčice.

Ni na novoj okretnici gužve uopšte nije bilo, pošto su u jednom trenutku na stajalištu bila parkirana dva do tri autobusa, a ista situacija je i sa putnicima. Vozačima GSP potrebno malo vremena da se uhodaju zbog ove dugo najavljivane i velike promene.

gsp
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Došao sam dva sata ranije, da vidim kako sve funkcioniše. Svakako da treba malo vremena, ipak nije ovo ništa komplikovano. Kolega koji radi u prvoj smeni kaže da ga putnici najviše zapitkuju da li autobusi na nekim linijama prolaze pored stare Železničke stanice, a kad dobiju negativan odgovor, počinje negodovanje - navodi jedan šofer.

Brojni putnici koji koriste pomenute gradske linije postavljaju mnoga pitanja u vezi sa novim stajalištima, pa je jedno od dostavljenih našoj redakciji bilo da li je u planu GSP da se skrati interval polazaka za autobuske linije koje kreću sa Prokopa, pošto se svakom od njih produžila trasa izgradnjom novih stajališta i okretnice.

Podseđanja radi, zbog izgradnje nove crpne stanice na Savskom trgu, koja je i dalje u toku, automobilski i autobuski saobraćaj moguć je samo iz Savske i iz pravca Beograda na vodi ka Nemanjinoj. U smeru ka Savskoj sada nije moguće proći iz Nemanjine, ali jeste ka Karađorđevoj. Takođe, tramvajski saobraćaj iz Savske ka Nemanjinoj, još nije krenuo.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd