Utorak 19. mar 2024.
Beograd na vodi, Galerija

RASTEREĆEN GRADSKI SAOBRAĆAJ! Otvorena nova okretnica autobusa u Beogradu na vodi!

Foto: Srbija Danas
Otvorena je nova okretnica autobusa GSP kod tržnog centra "Galerija" u okviru kompleksa Beograd na vodi

U petak je otvorena nova stanica GSP u okviru stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi. 

Tržni centar ''Galerija'' je najveći na Balkanu - Nastavlja se izgradnja novih objekata Beograda na vodi

Tržni centar ''Galerija'' je najveći na Balkanu - Nastavlja se izgradnja novih objekata Beograda na vodi

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

Žitelji glavnog grada još se navikavaju na izmeštanje linija 3A, 36, 46, 51, 91, 92, 551, 553, 51N i 601N sa Savskog trga na novu lokaciju.

Gužvi na stajalištima nema. Slično je i na autobuskim čekaonicama "Kula Beograd" i TC "Galerija", gde se moglo naći po nekoliko putnika kako na tabli čitaju novi raspored i čekaju željeni autobus.

- Nije mi jasno zašto linije 91, 92, 553 i 551, kojom se redovno vozim, više ne saobraćaju pored bivše Glavne železničke stanice, kao ostale koje kreću odavde - kaže jedna žiteljka Sremčice.

Ni na novoj okretnici gužve uopšte nije bilo, pošto su u jednom trenutku na stajalištu bila parkirana dva do tri autobusa, a ista situacija je i sa putnicima. Vozačima GSP potrebno malo vremena da se uhodaju zbog ove dugo najavljivane i velike promene.

gsp
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Došao sam dva sata ranije, da vidim kako sve funkcioniše. Svakako da treba malo vremena, ipak nije ovo ništa komplikovano. Kolega koji radi u prvoj smeni kaže da ga putnici najviše zapitkuju da li autobusi na nekim linijama prolaze pored stare Železničke stanice, a kad dobiju negativan odgovor, počinje negodovanje - navodi jedan šofer.

Brojni putnici koji koriste pomenute gradske linije postavljaju mnoga pitanja u vezi sa novim stajalištima, pa je jedno od dostavljenih našoj redakciji bilo da li je u planu GSP da se skrati interval polazaka za autobuske linije koje kreću sa Prokopa, pošto se svakom od njih produžila trasa izgradnjom novih stajališta i okretnice.

Podseđanja radi, zbog izgradnje nove crpne stanice na Savskom trgu, koja je i dalje u toku, automobilski i autobuski saobraćaj moguć je samo iz Savske i iz pravca Beograda na vodi ka Nemanjinoj. U smeru ka Savskoj sada nije moguće proći iz Nemanjine, ali jeste ka Karađorđevoj. Takođe, tramvajski saobraćaj iz Savske ka Nemanjinoj, još nije krenuo.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd