fbpx
Skip to main content
Beograd

Skupština grada kasnila 90 minuta, ŽUČNA RASPRAVA o vređanju premijerke i PKB-u

Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic
"Da li Đilas, Jeremić, Obradović podržavaju predloge Veselinovića da se siluje Ana Brnabić"

Sa zakašnjenjem od sat i po vremena, i uz prisustvo 85 od 110 odbornika, počela je peta sednica Skupštine grada Beograda u ovom sazivu, na čijem se dnevnom redu nalazi 14 tačaka, ali će najzanimljivije biti ono što će se usvajati "po skraćenom postupku", a reč je o (re)izboru direktora 15 gradskih preduzeća i ustanova čiji je Grad osnivač.

Međutim, već na samom početku rasprava je skrenula u totalno drugom smeru, pa je šef poslaničke grupe SNS u gradskom parlamentu Aleksandar Mirković tražio da se dopuni dnevni red i da se osudi ponašanje poslanika Željka Veselinovića, odbornika sa liste Saveza za Srbiju, zbog, kako je rekao "govora mržnje i vređanja premijerke Ane Brnabić".

On je zamerio Veselinoviću što nije prijavio svoj nedolazak na današnju sednicu.

Grad Beograd
Foto: Srbija Danas

- Veselinović nije došao zbog upale pluća. On se zbog svega izvinio i priča je na tome završena - rekao je Dragan Đilas.

Dopunu dnevnog reda zatražio je i Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju, sa zahtevom da se raspravlja o privatizaciji PKB-a.

- Nadao sam se da će ovde biti prisutan i gradonačelnik Radojičić, a ne samo njegov zamenik Goran Vesić - rekao je Jovanović, dok su ga sa svojih mesta prekidali poslanici SNS.

Reč je onda dobio zamenik gradonačelnika.

Beogradski metro će ići ispod Save? Novi planovi za najveći projekat u prestonici

- Đilas i njegovi su spremali da prodaju PKB tajkunima. Doveli su Miškovićeve ljude da vode firmu, a onda su posle kupovali krave kojima su morali da se seku rogovi kako bi stali u boksove za mužu.

On se potom ponovo dotakao vređanja premijerke.

Dragan Đilas
Foto: Profimedia

- Da li Đilas, Jeremić, Obradović podržavaju predloge Veselinovića da se siluje Ana Brnabić - upitao je Vesić.

Danas bi trebalo da bude i zvanično potvrđena ostavka direktora GSP "Beograd" Željka Milkovića koji ju je podneo pre više od mesec dana, a očekuje se da pored velike većine starih, bude imenovano i par novih imena.

Podsetimo, biraju se direktori u JKP "Gradske pijace", JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", JKP "Gradska čistoća", JP "Ada Ciganlija", JKP "Zelenilo Beograd", JKP "Beograd-put", JVP "Beogradvode", JKP "Beogradske elektrane", JKP GSP "Beograd", JP "Hipodrom Beograd", JKP "Javno osvetljenje", JKP "Parking servis", JKP "Pogrebne usluge", JP "Sava centar" i JP "Gradsko stambeno".

- Na dnevnom redu sednice bi trebalo da se nađe i predlog odluke o formiranju javnog komunalnog preduzeća koji će se baviti projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem metro sistemom u Beogradu - rekao je predsednik parlamenta Nikola Nikodijević.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd