Skip to main content
Nova godina

Srbi, oprez: Ako planirate proslavu uz vatromet, OBAVEZNO prijavite to MUP-u da vam slavlje ne bi preselo

Foto: Profimedia
Za ovo verovatno niste ni znali

Jedan od sugrađana je Beokom servisu prijavio vatromet koji je video u nedelju uveče na Dorćolu jer ga je zanimalo kako se i za kakve prilike dodeljuje dozvola za ispaljivanje vatrometa u Beogradu.

NEMA BOLJIH RADNIKA: Srpske ruke najbolje grade Nemačke temelje

IDEALNO mesto za ODMOR, ali tamo smete da odete samo POD JEDNIM USLOVOM (VIDEO)

- Prilikom organizovanja događaja, ukoliko se koriste pirotehnička sredstva, specijalni efekti, razne vrste energenata, potrebno je prijaviti MUP-u, Sektoru za vanredne situacije, koji izdaje rešenje za korišćenje gore navedenih sredstava - glasio je odgovor Beokom servisa.

vatromet, Nova Godina, nebo, proslava, slavlje
Foto: Profimedia

Srbi su se poslednjih godina sa puškaranja i pucanja iz pištolja preorjentisali na vatromet. Bezbedniji su i lepši, ali bi od njihove buke trebalo zaštititi kućne ljubimce, koji se mogu uplašiti.

Ali ipak bi trebalo da znate da kad nešto slavite, između zvanja gostiju i kupovine pića, treba da skoknete i do MUP-a, da i njima saopštite lepe vesti.

Prema Zakonu o javnom redu i miru u članu 17. Paljenje pirotehničkih proizvoda ili pucanje stoji da ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana - kazniće se novačnom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd