Skip to main content
Nova Godina

Srbija nikad veća turistička atrakcija: Pravoslavnu Novu godinu proslaviće 120.000 stranaca

Foto: Srbija Danas
Neverovatno

Za doček po julijanskom kalendaru u Beograd stiže 70.000 turista iz svih delova Evrope, a u ostale gradove Srbije dolazi još 50.000 gostiju. Od Srpske nove godine napravićemo turističku atrakciju i svetski brend, kaže ministar Rasim Ljajić

Srpska nova godina polako postaje velika turistička atrakcija jer će je na sutrašnjem dočeku širom naše zemlje slaviti čak 120.000 stranih turista! Najviše stranaca stiže iz zemalja regiona, ali i iz Turske i Izraela, kao i država Evropske unije, posebno iz Španije.

Prema proceni Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta, u Beogradu će na dočeku biti 70.000 stranih gostiju, a u ostalim gradovima Srbije još oko 50.000. Ministar turizma Rasim Ljajić najavljuje da je ovo samo početak i da ćemo u narednim godinama od Srpske nove godine, kao nacionalne atrakcije, napraviti svetski turistički brend.

Nova godina u Beogradu
Foto: Srbija Danas

Kao Guča i Egzit

Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da nikada među stranim turistima nije vladalo ovako veliko interesovanje za proslavu Srpske Nove godine.

- Prema informacijama od partnera iz inostranstva, interesovanje za proslavu još jedne Nove godine je ogromno i daleko veće nego prošle godine. Zbog toga će u Srbiju doći čak 120.000 turista, dok se u prestonici očekuje oko 70.000 gostiju. Oni će odsesti u hotelima, a srpski praznik će dočekati na trgovima većih gradova i u turističkim centrima - kaže Seničić.

Egzit 2017 - Dance arena
Egzit 2017 - Dance arena
Foto: Srbija Danas

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da Srpska nova godina polako postaje pravi brend Srbije. Prema njegovim rečima, naša zemlja mora da iskoristi to što jedina u svetu pravi doček i po julijanskom kalendaru.

I Turci vole

- Treba da koristimo svaku manifestaciju koja može da doprinese povećanju broj stranih turista u Srbiji. Činjenica je da nije jednostavno stvoriti brend, jer za to treba novca, vremena i marketinga, ali smo na dobrom putu da od Srpske nove godine napravimo veliku atrakciju, poput Guče ili Egzita.Dobro smo počeli, ali moramo da uložimo još sredstava za organizaciju različitih dešavanja tokom tog slavlja, ali i pre i posle dočeka - kaže Ljajić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd