fbpx
Skip to main content
BusPlus

STIGLE DVE PONUDE NA TENDERU ZA NAPLATU KARATA: Obema za najmanje 0,65 odsto niži procenat od onog koji je Đilas dao "Bus plusu"

Foto: Srbija Danas
Na javnu nabavku za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu stigle su dve ponude.

Reč je o konzorcijumu kompanija Bus Logic d.o.o Požarevac i Penta d.o.o, Pula (Hrvatska) i konzorcijumu kompanija Kentkart southeast europe d.o.o Beograd, Kentkart Ege Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Istanbul i Kent Kart Anadolu Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Istanbul (Turske).

SVUDA ZA MANJE OD POLA SATA: Vesić otkrio kako izgleda treća linija metroa koja povezuje Novi Beograd i Banjicu (FOTO)

SVUDA ZA MANJE OD POLA SATA: Vesić otkrio kako izgleda treća linija metroa koja povezuje Novi Beograd i Banjicu (FOTO)

Karavan zimnice i ovog vikenda na pijaci "Blok 44"

Karavan zimnice i ovog vikenda na pijaci "Blok 44"

"PROTIV SKRAĆENJA RADNOG VREMENA" Vesić: Zašto Beograd da ispašta zbog kršenja mera na Kopaoniku?

"PROTIV SKRAĆENJA RADNOG VREMENA" Vesić: Zašto Beograd da ispašta zbog kršenja mera na Kopaoniku?

Stručna komisija će nakon današnjeg otvaranja ponuda u zakonski predviđenom roku pregledati pristiglu dokumentaciju nakon čega će biti doneta konačna ocena o izboru najpovoljnije ponude, odnosno ponuđača - kaže Jovica Vasiljević, sekretar za javni prevoz u Beogradu

On dodaje da će naručilac u zakonskom roku objaviti da li su pristigle ponude ispravne i da li će nakon sprovedenog postupka javne nabavke, biti izabran partner Grada Beograda za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Ono što mogu sada da kažem jeste da je jedan od ponuđača ponudio da procenat koji bi dobijao za svoje usluge od grada bude 7,79 odsto a drugi 7,88 odsto. Oba procenta su bitno niža od 8,53 odsto koliko sada dobija partner.

Vasiljević kaže i da su u Sekretarijatu za javni prevoz očekivali da će se prijaviti još ponuđača, posebno jer je u prethodnih par meseci bilo interesovanja velikih kompanija iz Francuske, Azerbejdžana i Japana ali da njihove ponude ipak nisu stigle.

Javna nabavka za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, raspisana je krajem 2020. godine, a rok za prijavu istekao je danas. Nabavka se sprovodi po modelu javno-privatnog partnerstva na period od 13 godina.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd