fbpx
Skip to main content
Beograd na vodi

Stižu prvi stanari u "Beograd na vodi": Do kraja godine počinje izgradnja još četiri objekta (FOTO)

Tanjug/​Filip Krainčanić
Stambene kule biće završene za mesec i po dana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište "Beograda na vodi" gde su u toku radovi na šest objekata i najavio da će do kraja godine početi izgradnja još četiri nove zgrade.

- Ima šest aktivnih objekata koji se rade. Dve stambene kule koje će biti završene za mesec, mesec i po dana, biće useljene. To su prvi objekti u "Beogradu na vodi" - rekao je Mali novinarima na 15. spratu zgrade "Beograd Vista" koja će biti završena u martu 2019. godine.

Izgradnja zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini "Park Viewa" stigla je do 11. sprata i prema njegovim rečima biće završena do juna-jula 2019. godine, a istovremeno se gradi i vrtić.

- Ove godine krećemo sa još četiri nova gradilišta. Gradimo još četiri zgrade što potvrđuje da je "Beograd na vodi" najveće gradilište u ovom delu Evrope. Biće još veće sa novim projektima. Trenutno na gradilištu ima oko 1.500 radnika. Samo ''Štrabag'' na ove dve zgrade ima oko 300 radnika dnevno - rekao je gradonačelnik.

Mali ističe da "Beograd na vodi" pokazuje da stvari u Srbiji mogu da se promene na bolje, navodeći da je u okviru tog projekta zaposlena domaća građevinska industrija, a pored toga pokrenuće i druge infrastrukturne radove.

- Već ove godine krećemo sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice. U toku je izgradnja nove autobuske stanice u bloku 42 koja će početi sa radom za 18 meseci. Očekujemo da ćemo do kraja godine rešiti i železnički saobraćaj čime se otvara mogućnost za drugu fazu Beograda na vodi - rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da će se do septembra sledeće godine krenuti u premeštanje Savskog mosta na novu lokaciju, a o kojoj će odlučiti građani Beograda.

- Gradimo novi Savski most koji će povezivati levu i desnu stranu obale Save. CIP već radi projekat. Do kraja sledeće godine gradićemo i novi tunel koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana. To će biti završeno u naredne dve do tri godine - istakao je Mali.

Gradonačelnik je objasnio da se veliki saobraćajni i infrastrukturni projekti se dešavaju kao rezultat izgradnje Beograda na vodi.

- Tu je i novi simbol Beograda "BW galerija" tržni centar od 300.000 metara kvadratnih. Reč je o najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope. Radovi teku, sve ide po planu. Zadovoljan sam jer smo pokazali da grad Beograd i Republika mogu da ispune obaveze i obećanja i pokažu da stvari mogu da se promene - rekao je Mali.

Kako je zaključio, ovaj projekat je simbol promena u Srbiji i simbol promena u Beogradu.

- Beograd smo spustili na reke. Takvu strategiju smo definisali pre četiri godine i to sada realizujemo - rekao je Mali i otkrio da će dve nove zgrade "Beograd Vista" i "Park View" biti za 10 metara više u odnosu na dve postojeće zgrade.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd