Skip to main content
Most na Adi

EVO od kog datuma ćete moći DIREKTNO i BRŽE stići od Banovog brda do Novog Beograda koristeći GRADSKI PREVOZ

Foto: Profimedia
Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je jutros posetio radove na mostu na Adi i da je tamo bilo oko 100 radnika i da se posao radi po planu.

- Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane - kaže Vesić.

Objasnio je da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

Promene u gradskom saobraćaju: Tramvaji za vikend neće ići na linijama pet, šest, sedam i četrnaest

Promene u gradskom saobraćaju: Tramvaji za vikend neće ići na linijama pet, šest, sedam i četrnaest

ČUDAN PRIZOR u Beogradu: AUTOMOBILI PLIVAJU batajničkim ulicama posle SVAKE KIŠE (VIDEO)

ČUDAN PRIZOR u Beogradu: AUTOMOBILI PLIVAJU batajničkim ulicama posle SVAKE KIŠE (VIDEO)

Delegacija Beograda u poseti Moskvi (FOTO)

Delegacija Beograda u poseti Moskvi (FOTO)

- Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, 5. jula imaćemo uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje -kaže Vesić.

Dodao je da će tako građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovoci, a i prema staroj železničkoj stanici.

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada - rekao je Vesić, koji je bio domaćin deci iz dijaspore koja su u poseti Srbiji u okviru Manifestacije "Svesrpski dečji sabor".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Kiša sa grmljavinom
20 Beograd