Skip to main content
Beograd na vodi, Galerija

Tržni centar ''Galerija'' je najveći na Balkanu - Nastavlja se izgradnja novih objekata Beograda na vodi

Foto: Srbija Danas
Beograd na vodi prostor je za sve Beograđane, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

Tržni centar ''Galerija'' sa svojih 300.000 kvadratnih metara predstavlja najveći objekat tog tipa na na Balkanu i on je samo deo onoga što je urađeno u Beogradu na vodi, rekao je zamenik gradonačelnika. 

U BEOGRADU 50.000 ZARAŽENIH ZA 14 DANA? Razmišlja se o uvođenju NOVIH MERA zbog alarmantnog stanja u prestonici

U BEOGRADU 50.000 ZARAŽENIH ZA 14 DANA? Razmišlja se o uvođenju NOVIH MERA zbog alarmantnog stanja u prestonici

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

Grad Beograd postaje još lepša metropola privlačna turistima! (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

SIMBOLI PRESTONICE U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! Beograd izražava solidarnost (FOTO)

– Pre sedam godina ovde je bila močvara, železničke šine, ljudi su živeli u vagonima i bez kanalizacije, a ko je pokušao da prođe biciklističkom stazom često je bio meta napada pasa lutalica. Od tada do danas, zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića dobili smo najveći građevinski projekat u Evropi, vredan 3,5 milijardi evra. I to nije samo šoping mol, već na tom prostoru niče i Kula „Beograd”, najviša na Balkanu koja će biti završena na jesen iduće godine i tako će Beograd nastaviti tradiciju najviših zgrada, od palate „Albanija”, preko „Beograđanke” do Kule „Beograd” – kazao je Vesić.

On je podsetio na na gradilištu Beograda na vodi trenutno radi 2800 radnika, da je do danas prodato 768 stanova a da se grade još 2484 stana.

– Pored izgradnje stanova treba pomenuti i Sava promenadu koju je uredio investitor Beograda na vodi. Grad je uredio prostor od Beton hale do Brankovog mosta, a novi izgled dobili su i Hercegovačka ulica, Savski trg, Bulevar Vudro Vilsona i centralni park. Taj deo grada postaje prostor za sve Beograđane  i pokazuje koliko se naš grad ubrzano menja i gradi – kazao je Vesić.

Govoreći o jučerašnjem huliganskom napadu kada je u autobus na liniji 95 ubačen suzavac, Vesić je izrazio nadu da će počinilac biti pronađen.

– U našim autobusima postoje kamere, snimci su uzeti i nadam se da će taj kriminalalac biti uhvaćen. Možda je za njega to bila šala ali on je ugrozio živote svih putnika jer je vozač mogao da izgubi kontrolu nad autobusom a to je pokušaj ubistva. Vozač je heroj jer je uspeo da u takvim uslovima autobus doveze do Omladinskog stadiona gde je i napravljen uviđaj. Nadam se da će počinilac biti pronađen i da će dobiti zasluženu kaznu – kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio i nastavak zoniranja na Novom Beogradu, podsetivši da je taj posao obavljen u blokovima 21 i 22.

– Pre nego što nastavimo moramo elektronski uneti sve površine, taj posao je već u toku i biće više parking mesta. Zone štite građane koji žive u njima, one znače uvođenje reda baš kao što je i Oko sokolovo to učinilo u centru grada – istakao je Goran Vesić.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd