Skip to main content
Maraton

U SUBOTU PAZITE GDE KREĆETE I PARKIRATE VOZILA: Ovo je trasa Beogradskog maratona!

Foto: Profimedia
Najveće muke tako će imati građani koji svoje četvorotočkaše parkiraju u Blokovima 62 i 63

Trasa Beogradskog maratona i polumaratona ove godine je izmenjena, a osim Mosta na Adi koji je postao deo trase, zatvorene će biti i neke saobraćajnice na Novom Beogradu i u Zemunu koje se delom koriste za parking.

Na OVIM mestima možete kupiti VRHUNSKI PLAC u BEOGRADU za 2.000 evra!

Ovaj PARK u Beogradu će se zvati po GAVRILU PRINCIPU

Najveće muke tako će imati građani koji svoje četvorotočkaše parkiraju u Blokovima 62 i 63. Naime, trasa će iz Jurija Gagarina skretati u Dušana Vukasovića, potom Evropsku i Gandijevu, a upravo u tim saobraćajnicama postoji veliki broj parking mesta. Za razliku od ranijih godina, Neuhruova je isključena iz trase, pa će maratonci prolaziti kroz Dr Ivana Ribara.

Maraton
Foto: Profimedia/ilustracija

O svojim automobilima moraće da povedu računa i stanari Belvila i okolnih ulica, jer maratonska trasa iz Jurija Gagarina skreće u Omladinskih brigada, a potom Đorđa Stanojevića i Bulevar crvene Armije.

Novina je i da će trka ove godine biti održana kroz centar Zemuna, preko Glavne i Bežanijske ulice, umesto kroz 22. oktobra i Vrtlarskom kako je bilo ranije. Trasa se komplikuje i dalje kroz Novi Beograd, jer će umesto pravca preko Tošinog bunara trkači skretati u Blok 5, gde takođe postoji veliki broj parking mesta (kroz Pariske komune, Bulevarom Maršala Tolbuhuna, Otona Župančića). Maratonci će dalje nastaviti kroz Narodnih Heroja i Bulevar Milutina Milankovića, pa ponovo stizati do Tošinog Bunara, odakle nastavljaju Zemunskom i Vojvođanskom do Dr Ivana Ribara.

Takođe, uvodi se i trasa maratona i polumaratona kroz Džona Kenedija.

Posebnu pažnju treba da obrate i vozači koji parkiraju u Mileševskoj, Balkanskoj i Gavrila Principa u starom delu grada.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd