fbpx
Skip to main content
Kreativno pero

Učešće vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero u akciji NURDOR-a „Najveći crtež na svetu“

Foto: Kreativno pero
Naše malo nekome znači mnogo!

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero iz Beograda prihvatio je poziv NURDOR-a, Nacionalnog udruženja dece obolele od raka da svojim učešćem budu deo akcije “Najveći crtež na svetu”, čime se pomaže sestrinsko udruženje Ageop Ricerca.

Kreativno pero
Foto: Kreativno pero

Ageop Ricerca je partnersko udruženje NURDOR-a i zaslužno je što danas sam NURDOR postoji i što predstavlja ono što jeste. Mnoga deca iz Srbije idu na lečenje u Bolonju i borave u Roditeljskoj kući potpuno besplatno, sve vreme lečenja. Takođe, Ageop Ricerca udruženje je omogućilo i da medicinsko osoblje iz Srbije boravi u Bolonji više puta na edukacijama i praktičnim obukama, takođe besplatno. Sada je došao trenutak da i mi pomognemo njima u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za obnovu Roditeljske kuće, do proleća 2021. godine.

Kreativno pero
Foto: Kreativno pero

Osnovna ideja je bila da se napravi najveći crtež na svetu i prodajna izložba na trgu Piazza Maggiore u Bolonji. Prodajom crteža italijansko udruženje roditelja dece obolelih od raka nastojaće da sačuva Roditeljsku kuću, Casa Gialla (Žuta kuća), u Bolonji. Upravo je to bio i razlog da zvanična boja kampanje bude žuta.

Deca koja pohađaju VOS Kreativno pero su slikala različite motive, a kreativnost su izražavala žutom bojom. Kroz učešće u ovoj humanitarnoj akciji, upoznali su se sa porukom koju ovaj projekat nosi i shvatila su važnost podrške i solidarnosti na delu. U školskom dvorištu i prostorijama vrtića/škole Kreativno pero organizovano je slikanje radova. Radove smo dostavili na naznačenu adresu NURDOR-a u Beogradu odakle su poslati za Bolonju.

Kreativno pero
Foto: Kreativno pero

Krajem oktobra je održana veličanstvena izložba u Bolonji na trgu Piazza Maggiore, sa radovima dece iz različitih delova sveta, među kojima su se našli i radovi dece Kreativnog pera. Svi su bili ponosni što su učestvovali u humanitarnoj akciji, kao i što su njihovi crteži našli mesto u grandioznom prikazu umetničkih dela mališana širom sveta. Shvatili su kako naše malo nekome znači mnogo!

 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd