fbpx
Skip to main content
opština Zemun

UNUTARBLOKOVSKE POVRŠINE PO MERI GRAĐANA: Opština Zemun brine o svojim sugrađanima! (FOTO)

Foto: Opština Zemun
Nekada devastirani urbani džep u Karađorđevoj br. 1 sada će biti oplemenjen novim sadržajima.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić obišao je 13. novembra radove na uređenju unutarblokovske površine koja se nalazi na početku Karađorđeve ulice.

opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Nekada devastirani urbani džep u Karađorđevoj br. 1 sada će biti oplemenjen novim sadržajima.

opština Zemun
Foto: Opština Zemun

'- Usvajanjem Zakona o glavnom gradu, promenom Statuta Grada Beograda, prilagođavanjem i usvajanjem opštinskih statuta danas smo u prilici da našim komšijama izađemo u susret. Tokom leta vredno smo radili i pripremali za uređenje sve ono što nam zakon sada omogućuje, a to su, između ostalog, lepša i uređenija dvorišta i zgrade. Opštinske službe su evidentirale devastirane površine unutar blokova zgrada na teritoriji Gradske opštine Zemun. Sve te površine nesporno se nalaze u javnoj svojini Grada Beograda, pa će se tako, prema prioritetima već početkom naredne godine započeti sa radovima i u Galenici, Zemun Polju i Batajnici. To će ubuduće biti sređene zelene površine sa svim pratećim sadržajima - kaže predsednik Dejan Matić, uz napomenu da zahvaljujući politici ravnomernog razvoja svih delova Zemuna rezultati su vidljivi u svim sferama, počev od saniranja udarnih rupa na putevima, preko asfaltiranja ulica u svim delovima Opštine i uređenja fasada, pa do realizacije velikih investicija kakvi su infrastrukturni radovi na uvođenju vodovoda i kanalizacije i pristana za međunarodne kruzere na Dunavu.

opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Zadovoljstvo što će dobiti uređenu unutarblokovsku površinu nisu krili ni stanari okolnih zgrada koji kažu da je prošlo dosta vremena da ih se neko seti i omogući im kvalitetnije životne uslove.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd