fbpx
Skip to main content
Milovan Bojić

USKORO "DEDINJE 2": Obeleženo 40 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti (FOTO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Uvedeno pet novih procedura, od kojih je ugradnja totalnog veštačkog srca prva u regionu

Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje obeležio je danas 40 godina postojanja, a kako je rečeno na ceremoniji ovo je jedna od vodećih srpskih zdravstvenih ustanova, koja u Srbiji i na Balkanu pruža zdravstvene usluge iz domena kardiologije, kardiohirurgije, vaskularne hirurgije, transplatacije i drugo.

Proslavi 40 godina od osnivanja "Dedinja" prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh Irinej, kao i predsednici parlamenata Srbije i Republike Srpske, Maja Gojković i Nedeljko Čubrilović.

Direktor Instituta Milovan Bojić dobio je ovom prilikom povelju za životno delo, a u obrazloženju su naveli da je on veliki vizionar, stvoritelj i borac.

Bojić je u svom govoru rekao da je srećan svaki čovek kome se ukaže čast i prilika da bude na čelu ovakve ustanove, koja ostvaruje uspehe od 1977. godine do danas.

- Četrdeset godina vrhunski lekari u ovoj ustanovi oplemenjuju medicinu i rade za naše pacijente i našu zemlju. Stvorili smo nešto veliko i trajno, a naša budućnost ogleda se pre svega u izgradnji nove zgrade ''Dedinje 2'' i preimenovanje u nacionalni institut za srce i krvne sudove Srbije - rekao je Bojić.

On je pohvalio napore Vlade da revitalizuje i uzdigne zdravstveni sektor i istakao činjenicu da se danas u zdravstvo ulaže više nego u poslednjih 50 godina.

On je rekao da se nada da će želja i energija svih zaposlenih dovesti do postavljanja kamena temeljca za "Dedinje 2" na proleće.

Dodaje da je u poslednjih 100 dana na Institutu "Dedinje" u kliničku praksu uvedeno pet novih procedura, od kojih je ugradnja totalnog veštačkog srca prva u regionu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd