fbpx
Skip to main content
Zemun

USKORO PRVI PACIJENTI U ZDRAVSTVENOJ STANICI UGRINOVCI: Brže i efikasnije lečenje na 15 minuta od kuće

Foto: Gradska opština Zemun
Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić sa saradnicima obišli su 13. januara završne radove

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić sa saradnicima obišli su 13. januara završne radove na izgradnji objekta Doma zdravlja ''Zemun'' – Zdravstvena stanica Ugrinovci, u Ulici učitelja Cveje 1. Zdravstvena stanica imaće blizu 1600 kvadrata, a za izgradnju Grad Beograd je izdvojio oko 230 miliona dinara.

CarGo i Hilandar paketićima obradovali 1.300 dece iz ugroženih područja

CarGo i Hilandar paketićima obradovali 1.300 dece iz ugroženih područja

BEOGRADSKE TOPLANE ĆE RADITI NEPREKIDNO: Stanovi topli 24 sata i u narednim danima

BEOGRADSKE TOPLANE ĆE RADITI NEPREKIDNO: Stanovi topli 24 sata i u narednim danima

BEOGRAD PUT SPREMAN ZA LEDENI TALAS: Da li će biti problema na rekama?

BEOGRAD PUT SPREMAN ZA LEDENI TALAS: Da li će biti problema na rekama?

- Radovi se privode kraju. Ostalo je još samo da se urede zelene površine u dvorištu samog objekta. Ovaj projekat ima veliki značaj za stanovnike Ugrinovaca i okolnih naselja, naročito Busija i Grmovca, jer će u novom prostoru sa većim brojem zdravstvenih usluga moći brže i efikasnije da se leče. Pored ovog objekta, očekuje nas i rekonstrukcija Zdravstvene stanice Batajnica. Zahvaljujući saradnji sa Gradom Beogradom u toku je i otkup zemljišta u naselju Altina kako bi se na jednom mestu izgradila nova škola, vrtić i ambulanta. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokrenuli smo inicijativu za rekonstrukciju centralne zgrade Doma zdravlja Zemun u Ulici Rada Končara - rekao je Kovačević i dodao da će Opština i u narednom periodu pokretati inicijative za rekonstrukciju objekata primarne zdravstvene zaštite, i tom prilikom se zahvalio zdravstvenim radnicima na požrtvovanosti u borbi na suzbijanju epidemije KOVID 19.

Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

Gradonačelnik Beograda profesor dr. Zoran Radojičić je istakao da je ravnomerni razvoj Beograda jedan od glavnih strateških pravaca. 

- U prethodnom periodu smo završili značajne objekte koji se odnose na primarnu zdravstvenu zaštitu obodnih gradskih opština. Veoma je važno da na 15 minuta od svoje kuće građani mogu da obave pregled. Posle završetka radova građani Ugrinovaca i okolnih mesta imaće modernu zdravstvenu stanicu sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom, stomatologijom i laboratorijskom dijagnostikom, kao i apotekom. Planiramo da angažujemo duplo više zdravstvenih radnika nego što ih je bilo u prethodnom periodu. Verujem da će sugrađani biti zadovoljni i da će posle 40 godina videti značajno unapređenje u tom segmentu, jer su dobili novi zdravstveni objekat - rekao je Radojičić.

Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

Obilasku završnih  radova na izgradnji Zdravstvene stanice u naselju Ugrinovci prisustvovali su pomoćnici predsednika Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj i Slaviša Topalović, član Veća Đorđe Dukić, glavna i odgovorna urednica Zemunskih novina Sonja Jočinac, direktorka doma Zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković sa saradnicama i predstavnici Sekretarijata za investicije. 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd