fbpx
Skip to main content
vakcinacija

U BEOGRADU VAKCINISANI NOVINARI IZ SVIH DELOVA BiH: Na vakcinaciju došli i zaposleni u privatnim medijima

Foto: Profimedia
Danas je u Beogradu vakcinisano 40 novinara iz BiH

 Novinari iz Republike Srpske i Federacije BiH, njih 40 danas su u Beogradu vakcinisani protiv virusa korona, a imunizaciju su organizovali Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Republike Srpske čiji predstavnici su iste akcije najavili i za naredni period.

FIRST minute ponude za letovanje u Turskoj! AKCIJA: Samo 99€ za rani buking

FIRST minute ponude za letovanje u Turskoj! AKCIJA: Samo 99€ za rani buking

OD PONEDELJKA VAKCINACIJA FRIZERA, PEKARA, ZAPOSLENIH U HOTELIMA: Beograd krupnim koracima ka kolektivnom imunitetu

OD PONEDELJKA VAKCINACIJA FRIZERA, PEKARA, ZAPOSLENIH U HOTELIMA: Beograd krupnim koracima ka kolektivnom imunitetu

PROVOKACIJA ALBANACA USRED BEOGRADA! Šetali gradom i pokazivali dvoglavog orla - podsmevali se sve vreme (FOTO/VIDEO)

PROVOKACIJA ALBANACA USRED BEOGRADA! Šetali gradom i pokazivali dvoglavog orla - podsmevali se sve vreme (FOTO/VIDEO)

Predsednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske Branimir Đuričić zahvalio je kolegama iz UNS-a i institucijama Srbije, koji su omogućili vakcinaciju medijskih radnika.

- U ovom trenutku novinari ni u Republici Srpskoj ni u FBiH ne mogu da se vakcinišu zbog nedostatka vakcina i mi smo, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, zamolili da nam omoguće deo vakcina, koliko je to moguće - rekao je Đuričić novinarima na beogradskom Sajmu.

Prema njegovim rečima, Udruženje novinara Republike Srpske je posle dva-tri dana dobilo obaveštenje da svi novinari iz Republike Srpske i FBiH mogu da se vakcinišu bez obzira na to jesu li članovi Udruženja ili ne.

 

Vakcinisani novinari iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Tuzle

- Oglasili smo sve to i zamolili kolege da se prijave. Danas su ovdje novinari iz Banjaluke, iz Istočnog Sarajeva, Tuzle... - rekao je Đuričić.

On je naveo da su odazvali novinari i iz privatnih medija, sa nekih portala, iz javnog medijskog servisa.

Đuričić je rekao da je u Beograd došlo između 30 i 40 novinara i dodao da će ih verovatno biti još jer je, kako je objasnio, omogućeno i ostalima koji nisu na spisku, a imaju bilo kakvu vezu sa redakcijama, da prime vakcinu.

- Nama je bilo bitno da broj prijavljenih ne ide više od stotinu zbog prevoza i poštovanja epidemioloških mera i jedini zahtev naših kolega je bio da se u ovom trenutku da ne ide iznad 100 - rekao je Đuričić.

 

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izrazio je zadovoljstvo što je UNS pomogao kolegama pri iminuzaciji.

- Omogućili smo, u saradnji sa Vladom Srbije, da kolege iz regiona mogu da budu vakcinisane i to smo uradili prvo sa kolegama iz Severne Makedonije, a sada nam je drago što možemo da pomognemo i kolegama iz Republike Srpske - rekao je Radomirović.

On je pozvao kolege iz Republike Srpske i FBiH da se prijave kada Udruženje novinara Srbije bude objavilo novi poziv za imunizaciju novinara.

Radomirović je podsjetio da su novinari stalno na terenu i u kontaktu sa mnogo ljudi, te treba da urade sve da zaštite i sebe i one sa kojima dolazi u kontakt.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd